Direct naar de inhoudDirect naar het hoofdmenuDirect naar het zoekveld

Over ons

Zorg voor innoveren faciliteert zorgvernieuwers. Zo kunnen zij het innovatieproces van idee tot toepassing zelfstandig en snel doorlopen en wordt dit proces eenvoudiger en transparanter. Zorg voor innoveren is een initiatief waarin vier overheidsorganisaties, samen met partners, hun krachten bundelen: dit zijn Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw. Lees meer >

Stroomlijnen procedures

De vier initiatiefnemers werken nauw met elkaar samen om beoordelingsprocedures voor innovaties zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen, met als doel het innovatieproces te versnellen.

Video

Via de video op ons YouTube kanaal krijgt u een indruk van het werk van Zorg voor innoveren.

Activiteiten

Onderstaand vindt u onze activiteiten op rij.

Zorg voor innovatie informeert u over hoe u uw innovatie snel kunt toepassen en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Heeft u een vraag? Of loopt u ergens tegenaan? Deskundigen van het Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw denken met u mee en geven antwoord. Als dat nodig is worden daarbij externe organisaties ingeschakeld. Met het contactformulier kunt u uw vraag aan ons stellen.

Praktische informatie over belangrijke onderwerpen en antwoorden op uw vragen over het zorginnovatieproces willen we met u delen. Dat doen we door de informatie te bundelen in de Kennisbank. U vindt op onze website bijvoorbeeld dossiers over e-health, financiering en opschaling.

Jaarlijks brengt Zorg voor innoveren een GIDS uit met daarin een belangrijk onderwerp voor de zorgvernieuwer uitgelicht. Download de GIDSen (PDF) via onderstaande links:

Onze nieuwsbrief houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over zorginnovatie. U kunt zich hier aanmelden. 

Zorg voor innoveren organiseert een paar keer per jaar een netwerkbijeenkomst. Daar bespreken we actuele thema’s en casussen op het gebied van zorginnovatie. De bijeenkomsten bieden volop gelegenheid met elkaar in discussie te gaan, ervaringen te delen en te netwerken.

Op onze LinkedIn-groep kunt u uw eigen nieuws en wetenswaardigheden met uw collega’s delen en bespreken.

Zorg voor innoveren poppetje