14 oktober Kennisbescherming bij samenwerking in de LS&H sector

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata
-
NWO, Winthontlaan 2, 3526 KV Utrecht

Bent u ondernemer in de Life Science & Health sector en ontwikkelt u een technische innovatie voor de gezondheidszorg? Of heeft u als onderzoeker een gezondheidsapp ontwikkeld en wilt u weten hoe u deze het beste kunt beschermen?

Wilt u deelnemen aan (inter)nationale samenwerkingsprojecten en vraagt u zich af hoe u tegelijkertijd uw kennis beschermt en een interessante samenwerkingspartner blijft?

Deze en andere vragen over intellectueel eigendom – ofwel intellectual property (IP) - krijgt u beantwoord tijdens de bijeenkomst Kennisbescherming in Europese samenwerking in de LS&H sector op maandag 14 oktober in Utrecht. ZonMw en RVO organiseren deze bijeenkomst vanuit het programma ‘MKB in Europa’ in samenwerking met Octrooicentrum Nederland.

Programma en aanmelden

14.00 - 14.15 uur    Inloop.
14.15 - 15.20 uur    Octrooien en ander IP in LS&H - door Octrooicentrum Nederland.
15.20 - 15.30 uur    Pauze.
15.30 - 16.30 uur    IP bij samenwerking: wanneer en hoe? - door Octrooicentrum Nederland.
16.30 - 16.45 uur    Financieringsmogelijkheden voor IP (nationaal en internationaal).
16.45 - 17.30 uur    Netwerkborrel.

Deelname is gratis, maar registratie is verplicht. Met het aanmeldformulier kunt u zich registreren voor de bijeenkomst: dit is mogelijk tot 4 oktober! Heeft u nog vragen over de bijeenkomst of het programma MKB in Europa? Mail deze dan naar pps@zonmw.nl.

MKB in Europa

Deze voorlichtingsbijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het stimuleringsprogramma MKB in Europa, een samenwerking tussen RVO en ZonMw. Het programma ‘MKB in Europa’ heeft als doel ondernemers te ondersteunen bij Europese samenwerking en het vinden van financiering hiervoor.

Meer informatie over het stimuleringsprogramma, de agenda en verslagen van eerdere bijeenkomsten vindt u op de programmapagina. Ook zijn er van twee Europese regelingen video’s gemaakt met uitleg van de regeling en ervaringsverhalen van de ondernemers. Deze video’s over Fast Track to Innovation en Eurostars vindt u op de pagina ‘Ervaringen ondernemen in het buitenland’ van de website ZonMw.