24 november Webinar Gezondheid voorop

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie online webinar

De Juiste Zorg op de Juiste Plek organiseert in samenwerking met Skipr een gratis online webinar.

Meld je aan voor dit webinar.

Voorkomen is beter dan genezen. Het zorgveld is het er daarom wel over eens: we moeten meer investeren in preventie en in een gezonde leefstijl. Met mindernadruk op ziekte en behandeling.  En juist meer aandacht voor lichamelijke, geestelijke en sociale gezondheid.

Maar in de praktijk blijkt deze verschuiving nog niet zo eenvoudig te realiseren. Preventie krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. En vereist samenwerking tussen het medische en sociale domein.

Toch zijn er de afgelopen jaren wel degelijk mooie stappen gezet, onder meer dankzij het Nationaal Preventieakkoord. Op lokaal en regionaal niveau zijn er sindsdien al veel mooie initiatieven ontstaan. Partijen buiten de zorg, zoals scholen, werkgevers en sportverenigingen, worden daarbij steeds vaker betrokken.

Wat is er nodig om in de zorg echt aan de voorkant te gaan sturen? Hoe kijken we voorbij de beren op de weg? En wat kunnen we leren van succesvolle preventiepioniers? Hierover gaat Simon Broersma (Skipr) op 24 november in gesprek met Daan Bultje en Rosanne Warmerdam.

Met de adviezen en tips in dit interactieve webinar kun je direct aan de slag. Samen zetten we zo de volgende stap naar de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Meld je aan en praat mee op 24 november!

Over de sprekers

Rosanne Warmerdam (30) is mede oprichter van The Pando Network, een strategie en campagne bureau op het gebied van gezondheidsprojecten. Haar team is constant op zoek naar creatieve manieren om de gezonde keuze weer de makkelijke keuze te maken. Dit doen ze in verschillende projecten zoals Healthy Hillegom waarin ze samen met partners bouwen aan een gezonde gemeenschap waarbij ze ook actief campagne voeren om Hillegommers te enthousiasmeren voor een gezonde(re) leefstijl.

Daan Bultje (39) is directeur van Healthy Ageing Network Noord Nederland (HANNN), de gezondste coalitie van Nederland. HANNN mobiliseert alle ondernemers, denkers en beslissers die bij kunnen dragen aan een gezondere regio. Deze coalitie bouwt aan een omgeving die gezondheid stimuleert. Van bewegen en voeding tot een gezonde omgeving, zingeving en sociale samenhang. Sinds kort is Daan ook interim-programmamanager Positieve Gezondheid bij CMO Flevoland.

Wanneer?

Dinsdag 24 november 2020 van 16:30 uur tot 17.15 uur

Hoe?

Via online webinar

Aanmelden

Is mogelijk via deze link: https://channel.royalcast.com/bsl/#!/bsl/20201124_1

Interessant voor

Zorgprofessionals, bestuurders, specialisten, beleidsmedewerkers en anderen die bezig zijn met de Juiste Zorg op de Juiste Plek en preventie.

Organisatie

Dit webinar is een initiatief van de Juiste Zorg op de Juiste Plek, in samenwerking met Skipr.

Je kunt je kosteloos inschrijven voor het webinar via onderstaande link.