08 december De ZorgZandbak-aftrap: Van innoveren naar transformeren met digitale zorg

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Het team ‘Zorgzandbak’ (ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit) organiseren de digitale aftrap van de ZorgZandbak: van innoveren naar samen transformeren met digitale zorg.

Zorgorganisaties, de overheid en financiers slaan de handen ineen! Op 8 december vindt de digitale aftrap van de ZorgZandbak plaats. De naam is afgeleid van de Sandbox-methode: een praktijkgerichte veranderingsmethode, die de condities schept om samen te begrijpen, leren en veranderen. Bent u benieuwd hoe deze methode u verder kan helpen bij zorgvernieuwing, digitale zorg en leren in de praktijk? Wees welkom, deel uw vraag en doe mee aan deze lerende beweging!
 
De praktijk is leidend! Tijdens de bijeenkomst gaat een brede vertegenwoordiging van burgers en professionals in de vorm van een live panel in gesprek over: Hoe komen we tot ‘passende en digitale zorg’? Welke innovaties bestaan er al? Welke knelpunten ervaren we bij opschaling en implementatie? En wat helpt ons écht om vooruit te gaan? Jullie ervaringen vanuit de afgelopen twee jaar is hierbij essentiële input. Tijdens de bijeenkomst neemt o.a. Daan Dohmen (Raad RVS, hoogleraar Digitale transformatie in de zorg) ons mee in het belang van de lerende omgeving, waar innoveren en leren van elkaar het geheel verder brengt. Op basis van het RvS advies ‘zorg op afstand dichtbij’ Paul Iske (hoogleraar open innovatie – Instituut voor briljante mislukkingen) neemt ons mee in inzichten vanuit ‘briljante mislukkingen’ en de theorie van ‘The last mile’ wat is nodig om duurzaam anders te gaan werken? Daarnaast gaan we ook in gesprek met het zorgveld, de overheid (ministerie VWS, ZIN, NZa, VNG) en financiers over wat we samen anders kunnen doen om digitale zorg onderdeel te maken van het nieuwe normaal. Vragen, denken en vooral doen!

De sprekers

U (deel uw voorbeelden en ervaringen!), Daan Dohmen, Paul Iske, Nico van Meeteren, Erik Gerritsen, zorgverzekeraars, Andre Krouwel, Sjaak Wijma, Jolande Tijhuis, Teresa Cardoso Ribeiro, Lea Bouwmeester en Sabine Pinedo.

Wanneer?

Dinsdag 8 december 2020 van 16:30 uur tot 17:30 uur.

Hoe?

Via online bijeenkomst

Aanmelden

Is niet meer mogelijk.

Interessant voor

Organisaties of netwerken die al ver in de uitvoering van zorgvernieuwing voor passende en digitale zorg zijn, maar vastlopen in de laatste fase: de omslag naar duurzaam anders werken (organiseren en financieren.)  Andere geïnteresseerden in dit thema zijn uiteraard ook van harte welkom.

Organisatie

Het ministerie van VWS, Zorginstituut Nederland en de Nederlandse Zorgautoriteit