Oproep VWS: Inventarisatie databeschikbaarheid in de zorg voor artificiële intelligentie

Het programma Waardevolle AI voor gezondheid van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft Capgemini Invent gevraagd om te inventariseren welke initiatieven en/of constructies er in Nederland bestaan om (zorg)data beschikbaar te maken voor artificiële intelligentie (AI). Het gaat om data die vanuit meerdere bronnen worden ontsloten. Partijen kunnen tot 24 september 2020 data-initiatieven aanmelden voor deze inventarisatie.

Databeschikbaarheid
©VWS

Artificiële Intelligentie (AI) kan mogelijk een enorme impact op de kwaliteit van onze zorg en gezondheid hebben. Bijvoorbeeld preventie, maar ook zelfmanagement, snellere en betere diagnostiek en behandeling. Daarnaast draagt het bij aan betere gezondheid en het voorkomen, verplaatsen of vervangen van zorg. Om dit te kunnen realiseren, is het van groot belang dat er veel kwalitatief goede data beschikbaar is.


Als gebruiker of aanbieder van data in de zorg kunt u uw databeschikbaarheid kenbaar maken door u aan te melden via een formulier. Dan neemt het team van Capgemini contact met u op.

Lees verder op de website datavoorgezondheid.nl.