Alliantie wil gebruik van PGO’s voor iedereen stimuleren

Om de bekendheid en het gebruik van PGO’s (persoonlijke gezondheidsomgeving) te stimuleren, is de PGO-alliantie gevormd. Begin september waren er al 22 organisaties aangesloten bij deze alliantie. Het doel van MedMij-gecertificeerde PGO’s is om burgers op een veilige en betrouwbare manier medische gegevens op te laten halen bij en uit te wisselen met zorgaanbieders.

Beeld: ©ICT&Health

De alliantie is opgericht binnen het programma PGO on Air. Dit meerjarige programma wil het gebruik van PGO’s stimuleren door mensen te ondersteunen bij het leren kennen, kiezen, gebruiken en benutten van PGO’s. Samenwerking is noodzakelijk om deze doelen te bereiken. Onder de aangesloten organisaties bevinden zich patiëntenorganisaties, beroepsverenigingen, brancheorganisaties, consumentenorganisaties tot welzijnsorganisaties.

Lees het volledige nieuwsbericht.

Zorg voor Innoveren publiceert in oktober een eigen serie artikelen over het thema Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Houd onze website in de gaten!