Zorgorganisaties bereiken meer via netwerken

Het congres ‘Van ketenzorg naar netwerkzorg’, afgelopen 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht, toonde positieve effecten van corona aan. Zorgorganisaties bleken in hoger tempo te kunnen opschalen, de lijntjes werden korter en samenwerking geïntensiveerd. Wat een enkele organisatie niet lukt, gaat samen juist wel; problemen oplossen.

©Skipr

Dat samenwerken altijd wel lastig is benadrukte André Wiertsma van Neyenrode Business Universiteit. Technologische ontwikkelingen gaan veel sneller dan organisaties kunnen bijhouden, en de politiek ontwikkelt in een nog lager tempo. 

Een spinnenweb besturen

Andere sprekers stelden dat transformatie noodzakelijk is om de zorg toekomstbestendig te houden. Daarbij is netwerkzorg van groot belang om de zorg toegankelijk te houden. Toezicht op de ontwikkelingen zal agenderend en stimulerend van aard zijn en gericht op een centraal staande patiënt. Er zijn initiatieven om de zorg gestroomlijnder vorm te geven; bestuurders hebben een belangrijke rol het spinnenweb van de zorg in goede banen te leiden.

Congres Van ketenzorg naar netwerkzorg 2022

Het is een uitdaging om zorg te organiseren over scheidslijnen heen. Wat houdt netwerkzorg in de praktijk precies in? En hoe pak je de organisatie ervan precies aan? Bezoek op 20 januari 2022 het congres Van Ketenzorg Naar Netwerkzorg in Utrecht, georganiseerd door Skipr.

Bron: Skipr.nl; lees hier het volledige artikel