eHealthweek 2017

eHealthweek 2017

Van 21 t/m 27 januari 2017 vond de eHealthweek 2017 plaats. Ruim 220 partijen organiseerden gedurende deze week allerlei activiteiten. Lees op deze pagina het verslag van de bijeenkomst die Zorg voor innoveren op dinsdag 24 januari organiseerde. U vindt op deze pagina verder informatie over (de financiering van) eHealth en kunt u de videocompilatie bekijken van de eHealtwheek.

Zorg voor innoveren poppetje

Artikelen

Videocompilatie eHealthweek 2017

Innovatoren en patiënten in gesprek tijdens eHealthweek 2017

De eHealthweek (21 t/m 27 januari 2017) had als doel om met heel veel partijen breed te laten zien wat eHealth is en hoe het werkt. Een rode draad in deze week was patiënt included innoveren. Zorg voor innoveren organiseerde samen met de Zorginnovatiewinkel en Patiëntenfederatie Nederland een ontmoetingsplaats waar zorgvernieuwers en patiënten samen konden komen.

Ontmoetingsplaats

Alle geïnteresseerde partijen verzamelden zich op dinsdag 24 januari in de Zorginnovatiewinkel in Hoog Catharijne in Utrecht. Daar organiseerde de Patiëntenfederatie eerst een eHealth-quiz, waarna diverse innovatoren hun idee gingen pitchen. De aanwezige patiënten en andere zorgvernieuwers stelden na deze pitch vragen en gaven feedback op de pitches. Zij konden aangeven of een innovatie ‘top’ of ‘flop’ was. Na de pitches liepen de bezoekers langs bij de aanwezige loketten om vragen te stellen. Hier ontstonden direct mooie samenwerkingen.

En nu doorzetten

Naast deze succesvolle dag in de Zorginnovatiewinkel, was de gehele eHealthweek een groot succes. EHealth is op de kaart gezet, met aandacht voor patiënt included innoveren. Maar, zoals Annemiek Vroom bij het slotevent van deze week ook aangaf: nu is het belangrijk om door te gaan op deze weg!

Zorg voor innoveren gaat hiermee onder meer aan de slag door op 11 april 2017 de PatiëntenTOP te organiseren. Het thema hierbij is ‘De gebruiker aan het stuur bij zorginnovatie’. 

Informatie over eHealth?!

Zorg voor innoveren is een initiatief waarin vier overheidsorganisaties, samen met partners, hun krachten bundelen: dit zijn Zorginstituut Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en ZonMw.

Zorg voor innoveren faciliteert zorgvernieuwers. Zo kunnen zij het innovatieproces van idee tot toepassing zelfstandig en snel doorlopen en wordt dit proces eenvoudiger en transparanter. Door het organiseren van Innovatiecafés en het produceren van diverse gidsen over thema's die spelen bij zorgvernieuwers, hopen wij zorginnovaties een stap verder te helpen. Daarnaast dienen we als vraagbaak voor innovatoren. Via ons digitale loket kunt u uw vraag stellen.

Veel informatie vindt u al in onze kennisbank. Onder meer informatie over opschaling, eHealthfinanciering en samenwerking. Wilt u meer weten over de verschillende innovatieroutes die er zijn in de zorg? Bekijk dan deze animatie

Extra informatie over de thema's die spelen bij zorgvernieuwers kunt u vinden in onze gidsen:

Daarnaast hebben ook onze partners veel kennis over eHealth. Op de website van ZonMw vindt u meer informatie over eHealth en ICT in de zorg.