Direct naar de inhoudDirect naar het hoofdmenuDirect naar het zoekveld

Innovatoren en patiënten in gesprek tijdens eHealthweek 2017

De eHealthweek (21 t/m 27 januari 2017) had als doel om met heel veel partijen breed te laten zien wat eHealth is en hoe het werkt. Een rode draad in deze week was patiënt included innoveren. Zorg voor innoveren organiseerde samen met de Zorginnovatiewinkel en Patiëntenfederatie Nederland een ontmoetingsplaats waar zorgvernieuwers en patiënten samen konden komen.

Ontmoetingsplaats

Alle geïnteresseerde partijen verzamelden zich op dinsdag 24 januari in de Zorginnovatiewinkel in Hoog Catharijne in Utrecht. Daar organiseerde de Patiëntenfederatie eerst een eHealth-quiz, waarna diverse innovatoren hun idee gingen pitchen. De aanwezige patiënten en andere zorgvernieuwers stelden na deze pitch vragen en gaven feedback op de pitches. Zij konden aangeven of een innovatie ‘top’ of ‘flop’ was. Na de pitches liepen de bezoekers langs bij de aanwezige loketten om vragen te stellen. Hier ontstonden direct mooie samenwerkingen.

En nu doorzetten

Naast deze succesvolle dag in de Zorginnovatiewinkel, was de gehele eHealthweek een groot succes. EHealth is op de kaart gezet, met aandacht voor patiënt included innoveren. Maar, zoals Annemiek Vroom bij het slotevent van deze week ook aangaf: nu is het belangrijk om door te gaan op deze weg!

Zorg voor innoveren gaat hiermee onder meer aan de slag door op 11 april 2017 de PatiëntenTOP te organiseren. Het thema hierbij is ‘De gebruiker aan het stuur bij zorginnovatie’. Meer informatie over eHealth kunt u vinden op onze speciale eHealthweek-pagina. Daar vindt u ook een compilatiefilm van deze eHealthweek.