Kennisbank

Onderzoek en ontwikkeling

Je zoekt naar financiering om een idee te ontwikkelen. Of je wilt de technische haalbaarheid van je innovatie aantonen. Maar misschien ben je ook op zoek naar financiering om de groei van je bedrijf mogelijk te maken. Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Hieronder verwijzen we je graag door naar organisaties die je verder kunnen helpen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Kamer van Koophandel (KVK) ondersteunen Nederlandse ondernemers met subsidiemogelijkheden, zakenpartners, kennis en regelgeving.

Wanneer je kennis of geld nodig hebt om je innovatie te ontwikkelen of te vermarkten, kan het interessant zijn om investeerders aan te trekken. Fondsen of individuen die bijvoorbeeld in ruil voor een deel van jouw aandelen willen investeren in je bedrijf. Maak daarnaast gebruik van je eigen netwerk en bestaande netwerken op het gebied van zorginnovatie. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over het aantrekken van investeringen.

Crowdfunding is een nieuwe manier om geld te verzamelen voor de ontwikkeling van een idee. Met een onlinecampagne kun je wereldwijd mensen mobiliseren om jouw kapitaalbehoefte voor een stukje mee te financieren. Er zijn tientallen platforms actief. Hieronder staan informatie over drie voorbeelden.

In Nederland zijn er een groot aantal organisaties die ondernemers met kennis en netwerkactiviteiten ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van hun product. Veel van deze partijen richten zich ook op de zorg en zijn op zoek naar ondernemers met een interessante propositie. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van incubators.

ZonMw is de belangrijkste organisatie voor het financieren van gezondheidsonderzoek en het stimuleren van de toepassing van de ontwikkelde kennis. Jouw innovatie past mogelijk in een van de programma’s. Kijk voor meer informatie op de website van ZonMw:

Daarnaast heeft het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA interessante subsidiemogelijkheden als je onderzoek wil doen in samenwerking met een hogeschool. Kijk voor meer informatie op de website van SIA:

Daarnaast kun je ook nog denken aan andere organisaties die belang hebben bij het slagen van jouw innovatie. Denk bijvoorbeeld aan patiëntenverenigingen of gezondheidsfondsen die ook geld ter beschikking hebben om projecten te ondersteunen.

Zorgvernieuwer financiering