Direct naar de inhoudDirect naar het hoofdmenuDirect naar het zoekveld

Onderzoek en ontwikkeling

Het kan zijn dat u nog niet in de fase bent om uw innovatie op de markt te gaan brengen. U bent bijvoorbeeld op zoek naar financiering om een innovatief idee te ontwikkelen. Of u wilt de technische haalbaarheid van uw innovatie aantonen. Maar misschien bent u ook op zoek naar financiering om de groei van uw bedrijf mogelijk te maken. Dan zijn er verschillende  mogelijkheden. Deze liggen echter buiten het bereik  van Zorg voor innoveren maar wij verwijzen u graag door naar een organisatie die u mogelijk verder kan helpen met deze specifieke vragen. 

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Kamer van Koophandel (KVK) ondersteunen Nederlandse ondernemers met subsidiemogelijkheden, zakenpartners, kennis en regelgeving. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over de verschillende subsidieregelingen.

Wanneer u kennis of geld nodig heeft om uw innovatie te ontwikkelen of te vermarkten kan het interessant zijn om investeerders aan te trekken. Fondsen of individuen die bijvoorbeeld in ruil voor een deel van uw aandelen willen investeren in uw bedrijf. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over het aantrekken van investeringen.

Crowdfunding is een nieuwe manier om financiering voor de ontwikkeling van idee te verzamelen. Met een online campagne kunt u wereldwijd mensen mobiliseren om uw kapitaalbehoefte voor een stukje mee te financieren. Er zijn tientallen platforms actief. Klik op de onderstaande links voor meer informatie over drie voorbeelden. 

Maak daarnaast gebruik van uw eigen netwerk en bestaande netwerken op het gebied van zorginnovatie. Zie onderstaande vraag en antwoord.

In Nederland zijn er een groot aantal organisaties die ondernemers met kennis en netwerkactiviteiten ondersteunen bij het ontwikkelen en vermarkten van hun product. Veel van deze partijen richten zich ook op de zorg en zijn op zoek naar ondernemers met een interessante propositie. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van incubators.

ZonMw is de belangrijkste organisatie voor het financieren van gezondheidsonderzoek en het stimuleren van het gebruik van de ontwikkelde kennis. Uw innovatie past mogelijk in één van de programma’s. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

Daarnaast heeft het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA interessante subsidiemogelijkheden als u in samenwerking met een hogeschool onderzoek wil doen, Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

Daarnaast kunt u ook nog denken aan andere organisaties die belang hebben bij het slagen van uw innovatie. Dit zijn bijvoorbeeld patiëntenverenigingen of fondsen die ook geld ter beschikking hebben om projecten te ondersteunen. Klik hier (link naar Vraag en antwoord 2) voor meer informatie.