Kennisbank

E-healthweek 2019

21-01-2019

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van uw baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen.

De e-healthweek is in een paar jaar uitgegroeid tot dé week waarin je elkaar als zorginnovators ontmoet, ervaringen uitwisselt en kennis deelt. 'Iedereen die jouw innovatie verder kan helpen, is er. Het gaat echt om delen. Delen is het nieuwe hebben – daar geloof ik heel erg in’, aldus Lea Bouwmeester, senior adviseur e-health bij het organiserende ECP Platform voor de InformatieSamenleving. De e-healthweek vindt voor het derde jaar in successie plaats van 21 t/m 26 januari 2019. De centrale thema’s dit jaar: implementatie, opschaling en digitale vaardigheden. Wat maakt dit evenement bijzonder in de ogen van Lea Bouwmeester van hoofdorganisator ECP? Lees hier het hele interview met Lea Bouwmeester.

Sidesessie ZonMw

ZonMw is één van de hoofdpartners van de e-healthweek en organiseert tijdens dit congres de volgende twee sidesessies: 

E-health voor sport én zorg
Voor sport en bewegen worden veel goede e-health innovaties ontwikkeld en gebruikt. Maar deze zijn veel breder toepasbaar dan alleen voor de sport. In deze interactieve sessie willen we een aantal voorbeelden demonstreren en samen met de deelnemers kijken of en hoe deze kunnen worden toegepast in de zorg.

Dementie innovaties, gebruik ze!
Er is veel technologie beschikbaar ter ondersteuning van mensen met dementie, hun zorgverleners en mantelzorgers. In de praktijk blijken er echter verschillende barrières te zijn voor de toepassing hiervan. Bijvoorbeeld het gebrek aan begeleiding van zorgverleners bij de implementatie en de kortdurende financiering tijdens het implementatieproces. Tijdens deze workshop gaan we samen met u kijken naar de innovaties én naar mogelijkheden om deze barrières op te heffen.

Ga naar de website van ICT&health om u in te schrijven voor deze en andere programma-onderdelen. 

E-healthweek 2019 – Openingsmanifestatie

ICT&health organiseert op 21 januari 2019 de openingsmanifestatie van de e-healthweek. Een dag waar zorgorganisaties die bijdragen aan de e-healthweek ruimte krijgen om hun doelen te ventileren, bestaande ontwikkelingen te duiden en kennis te delen. Aansluitend krijgen alle zorgorganisaties die deelnemen het hele jaar de ruimte om via het off- en online platform van ICT&health over hun ontwikkelingen te publiceren. Klik hier voor meer informatie over de openingsmanifestatie

Een overzicht van alle activiteiten van 2019 en meer achtergrondinformatie vindt u op www.ehealthweek.net

 

Informatie

  • Datum 21 januari 2019 t/m 26 januari 2019
  • Locatie Den Haag
  • Kosten (€) Gratis
  • Website