Kennisbank

Openingsmanifestatie e-healthweek 2019

21-01-2019

Ook in de zorg wordt digitaal het nieuwe normaal: ICT gaat de menselijke zorg breed ondersteunen. Dat is de overtuiging van zorgministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis. Net een half jaar uit de startblokken blijken ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van e-health in de zorg. Ze zijn bereid de handen uit de mouwen te steken als het gaat om het stimuleren van innovaties en de implementatie daarvan in de praktijk.

E-healthweek 2019 – Openingsmanifestatie

Van 21 tot en met 26 januari organiseert het ministerie van VWS de nationale e-healthweek. ICT&health organiseert op 21 januari 2019 hiervoor de openingsmanifestatie. Een dag waar zorgorganisaties die bijdragen aan de e-healthweek ruimte krijgen om hun doelen te ventileren, bestaande ontwikkelingen te duiden en kennis te delen. Aansluitend krijgen alle zorgorganisaties die deelnemen het hele jaar de ruimte om via het off- en online platform van ICT&health over hun ontwikkelingen te publiceren.

Sidesessie ZonMw

ZonMw is één van de hoofdpartners van de e-healthweek en organiseert tijdens dit congres de volgende twee sidesessies: 

E-health voor sport én zorg
Voor sport en bewegen worden veel goede e-health innovaties ontwikkeld en gebruikt. Maar deze zijn veel breder toepasbaar dan alleen voor de sport. In deze interactieve sessie willen we een aantal voorbeelden demonstreren en samen met de deelnemers kijken of en hoe deze kunnen worden toegepast in de zorg.

Dementie innovaties, gebruik ze!
Er is veel technologie beschikbaar ter ondersteuning van mensen met dementie, hun zorgverleners en mantelzorgers. In de praktijk blijken er echter verschillende barrières te zijn voor de toepassing hiervan. Bijvoorbeeld het gebrek aan begeleiding van zorgverleners bij de implementatie en de kortdurende financiering tijdens het implementatieproces. Tijdens deze workshop gaan we samen met u kijken naar de innovaties én naar mogelijkheden om deze barrières op te heffen.

Denk en doe mee!

Het inrichten van de openingsmanifestatie is reeds gestart. Wilt u met uw zorgorganisatie onderdeel van het programma uitmaken? En/of wilt u een onderwerp insturen waarover u tijdens openingsmanifestatie graag wordt geïnformeerd? Stuur dan een e-mailbericht aan: redactie@icthealth.nl

Bezoekers

Tijdens de ICT&health Conferentie van 22 juni hebben vele professionals zich reeds ingeschreven voor deelname aan de ICT&health openingsmanifestatie op 21 januari. Overige geïnteresseerde kunnen zich nu inschrijven via het registratieformulier.

Informatie

  • Datum 21 januari 2019
  • Locatie Den Haag
  • Kosten (€) Gratis
  • Website