Nieuws

Aankondiging Sustainable Healthcare Challenge

23-03-2017

Na de recente uitreiking van de Nationale Zorginnovatieprijs organiseert zorginnovatie.nl haar volgende evenement: de Sustainable Healthcare Challenge.

De Sustainable Healthcare Challenge is een wedstrijd voor studenten en young professionals die een idee hebben om de zorg te innoveren. Stichting SHC richt zich nadrukkelijk op jonge mensen die met hun idee of kleine start-up in de prille fase van ontwikkeling zijn om zo jong ondernemerschap in de zorg te stimuleren. Tijdens de challenge worden jonge ondernemers in contact gebracht met onder andere zorgprofessionals, zorginstellingen, ondernemers en financiers om zo hun kennis en netwerk uit te breiden. Daarnaast maken deelnemende start-ups kans op het winnen van financiële hulp (tot wel € 10.000) en structurele ondersteuning (zoals juridische en bedrijfskundige consult uren).

Masterclass en workshops

Op 23 maart organiseert stichting SHC in aanloop naar de Sustainable Healthcare Challenge een masterclass voor jonge ondernemers met een goed idee in de zorg. Iedereen die hulp kan gebruiken om te groeien, kan zich hiervoor aanmelden. In verschillende workshops, die onder andere gegeven worden door KPN Ventures, Axon Lawyers en Boonstoppel Subsidie Advies, leren de deelnemers een aantal praktische zaken om hun onderneming succesvol te maken. Hoe zorg je dat de kosten uiteindelijk omgezet worden in baten? Hoe ga je om met de juridische regeling rondom ondernemingen? Dit soort vraagstukken komen aan de orde.

Daarnaast verzorgt de SHC een introductie van het SHC-traject. Je wordt gekoppeld aan een coach (een expert uit de gezondheidszorg) die je tot de Challenge zal begeleiden met de groei van je start-up. Deelname aan dit traject is overigens geen voorwaarde voor deelname aan het SHC Congres & Challenge. Wel kun je er natuurlijk veel van opsteken en vergroot het je kansen tijdens de Challenge.

Congres en Challenge

Op donderdag 1 juni vindt het Sustainable Health Care Congres & Challenge plaats. Een dag die geheel in het teken staat van zorg, innovatie en jong en duurzaam ondernemerschap. Gedurende de dag wisselen hoogwaardige sprekers (Congres) en zorginnovatie pitches (Challenge) elkaar af.

Wil je met jouw innovatieve zorgidee deelnemen aan dit evenement? Dan kun je je vanaf nu inschrijven via de website Zorginnovatie.nl. Aanmelden kan tot en met 15 mei.

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje