Nieuws

Binnenkort nieuw kennisbank-dossier: Patiëntenparticipatie

08-06-2017

‘De relatie tussen de hulpverlener en patiënt verandert in een gelijkwaardige relatie waarin patiënt van meet af aan bij alle innovatie is betrokken’, sprak Gelle Klein Ikkink op de PatientenTOP op 11 april. Dit patient included innoveren is van groot belang om een innovatie te laten slagen. Hoe pak je dit aan als innovator? Dit wordt uitgebreid behandeld in het nieuwe kennisbank-dossier van Zorg voor innoveren, dat binnenkort online komt.

Niet voor niets was Les 1 van de PatiëntenTOP: ‘Betrek de patiënt vanaf het begin’. Vanaf het verkennen van de markt, het bedenken van ideeën en ontwikkelen van concepten, tot aan het testen van de ‘betaversies’ van een innovatie, de implementatie en de uiteindelijke opschaling. De winst: een gezamenlijk antwoord op specifieke wensen en behoeften. En daardoor draagvlak voor het daadwerkelijk gebruik van een innovatie in de praktijk.

Netwerk

Het nieuwe kennisbank-onderdeel Patiëntenparticipatie sluit aan bij deze les. Naast veel informatie en doorverwijzingen, staan er in dit onderdeel ook diverse tips voor innovatoren. Bijvoorbeeld: ‘Vraag niet aan mensen wat ze willen, maar wat ze níét willen.’ Om innovatoren nog beter van dienst te kunnen zijn, brengen wij hier ook vraag en aanbod bij elkaar. Wij zorgen ervoor dat u met uw vraag bij de juiste personen terechtkomt. Zo creëren we een netwerk van inhoudelijke experts, innovatoren en patiënten. Houd dus de website van Zorg voor innoveren in de gaten!

Bekijk ook de Twitter-video van Gelle Klein Ikkink waarin hij ingaat op de geleerde lessen van de PatiëntenTOP

Onderwerp: Samenwerking

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje