Nieuws

Genomineerden voor de Medische Inspirator 2017 bekend

27-06-2017

De Medische Inspirator is een stimuleringsprijs voor de meest inspirerende samenwerking tussen patiënt en onderzoeker. Een jury van experts en patiënten vertegenwoordigers heeft 3 projecten uit de 21 inzendingen gekozen.

Zij zijn de genomineerden voor de Medische Inspirator 2017: 

Categorie eHealth: Partner in Balans in de praktijk: iedereen in balans
Onderzoeker Lizzy Boot (MUMC) en mantelzorger Jenny Tillie-Hecker

Mantelzorgers van mensen met dementie staan mede door sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen toenemend onder druk. In nauwe samenwerking met mantelzorgers is de eHealth cursus Partner in Balans ontwikkeld. De wens is om deze zelfmanagementinterventie beschikbaar te maken voor iedere mantelzorger in Nederland in de fase van vroege dementie.

Categorie Innovatieve Instrumenten: IV-Wear
Onderzoeker Bart Verkerke (UMCG) en patiënt Anne Doering

In Nederland krijgen elk jaar meer dan 1 miljoen patiënten na een grotere operatie een infuus. De infuuspaal is een belemmering bij drempels, traplopen en bewegen in kleine ruimtes zoals wc’s. Samen met de patiëntvertegenwoordiger kwamen de projectleden tot de oplossing van een draagbare infuuszak. Met dit project willen onderzoeker en patiënt het product verder ontwikkelen.

Categorie Hulpmiddelen: Een Slimme App voor Adem
Onderzoeker Erik Bischoff (UMCN) en patiënt Joep Fleuren

Slimme apparaten kunnen een belangrijke rol spelen bij chronische patiënten. Samen met patiënten is de COPD Smart Care Assistant, een slimme app voor adem, ontwikkeld. Deze app herkent vroegtijdige longaanvallen en geeft direct behandeladvies. Met ondersteuning van de onderzoekers zetten COPD patiënten zelf een experiment op voor de invloed van de app.

Welk team van patiënt en onderzoeker heeft de meest inspirerende samenwerking en wint de Medische Inspirator 2017? U kunt van half oktober tot en met half november kiezen wie nummer 1, 2 en 3 worden. Zij winnen resp. € 75.000, € 50.000 en € 25.000 voor hun onderzoek.

Meer informatie over de prijs is te vinden op de website van MPNN.

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje