Nieuws

Hoe was de eerste helft van 2018?

Innovatiecafé
03-07-2018

Op de drempel van de zomervakantie blikken we kort terug op wat er allemaal gebeurde in de eerste zes maanden van 2018. Drie hoogtepunten:

1. eHealthweek 2018

Een fantastisch grootschalig evenement met 255 activiteiten waar alle Nederlanders van jong tot oud konden kennismaken met nieuwe diensten en producten op het gebied van eHealth. Uiteraard was zorgvoorinnoveren.nl erbij, die laatste week van januari. Ook ons eigen ‘top of flop’-evenement was een groot succes. Acht zorgvernieuwers pitchten hun nieuwe eHealthproduct voor een publiek van patiënten, zorgverleners en andere geïnteresseerden. Van zorgavatar Anne tot de Homy app, die slim het leefpatroon van de bewoner kan bijhouden. Het publiek stelde scherpe vragen en gaf uiteindelijk een oordeel: 8 x top! Hier vind je meer over de deelnemers en hun innovaties.

2. Innovatiecafé over implementeren

Wanneer moet je als zorgvernieuwer eigenlijk over implementatie gaan nadenken? En waar begin je precies? Antwoorden op die vragen kreeg je tijdens ons innovatiecafé in Utrecht op 8 februari. In een bomvol Bartholomeus Gasthuis kom je terecht bij de implementatie-experts uit ons netwerk. Het verslag en doorverwijzingen naar die experts vind je hier.

3. Health Valley Event 2018

Niet minder dan 1250 bezoekers - van verplegers tot beslissers tot ondernemers – bezochten het internationale Health Valley Event (HVE) op 15 maart in Nijmegen. Bij de 50 sprekers lag de nadruk op innovatie, in het bijzonder eHealth. Zorgvoorinnoveren.nl was samen met de RVO aanwezig om te vertellen over de ‘Health Deals’, waarmee publieke en private samenwerkingen beter mogelijk worden gemaakt. Wat Rvo.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) aan ondersteuning biedt voor zorgvernieuwers, vind je hier. Meer weten over het HVE? Kijk hier.      

Fijne zomer! En, als je hulp kunt gebruiken bij je zorginnovatie, ons online loket is gewoon open. 

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje