Nieuws

Meld je uiterlijk 7 januari aan voor de Health Innovation School 2018!

14-12-2017

Op 30 november 2017 studeerden de eerste vijftig deelnemers van de Health Innovation School af tijdens een speciale ceremonie bij het ministerie van VWS.

Dr. Erik Jan van Lieshout, intensivist bij het AMC, was een van hen. ‘Het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. De manier waarop er wordt lesgegeven is heel innovatief, je krijgt les van ongelooflijk inspirerende sprekers en je bent tegelijkertijd heel praktisch bezig. Mensen waren wel verbaasd dat ik nog een opleiding ging doen naast zo’n drukke baan, maar de HIS gaf mij zóveel inspiratie en energie dat het me totaal geen moeite heeft gekost. Sterker nog: ik begon ineens aan dingen die ik al heel lang had willen doen.’

De Health Innovation School is ontwikkeld door het ministerie van VWS en het Radboud UMC, met input van patiënten, gezondheidsprofessionals en academische experts. Het programma is ontwikkeld als reactie op de hoeveelheid veranderingen waarmee organisaties en mensen in aanraking komen.

Van Lieshout: ‘Voor mij kwam de Health Innovation School precies op het juiste moment. Ik was bezig mijn proefschrift af te ronden en wist dat ik na mijn promotie de bekende post-promotiedip zou krijgen. Ik wilde wat nieuws doen. En wat is er nieuwer dan innoveren? Ik ben al meer dan 17 jaar met innovatie bezig en volg daardoor onder andere REshape, het innovatiecentrum van het Radboud MC. Zo ben ik de HIS tegengekomen. Toen ik zag dat het een initiatief was van REshape én VWS, dacht ik: dat moet wel een goede combi zijn.’

Tijdens het vijf maanden durende trainingsprogramma leren deelnemers alles over verschillende typen innovaties en hoe deze mogelijk te maken en te implementeren. 

Meedoen

Ook meedoen? De inschrijving voor de Health Innovation School 2018 is nu geopend en duurt tot 7 januari 2018. Kijk hier voor meer informatie, het programma en het aanmeldformulier.

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje