Nieuws

Regiobijeenkomst 'De Juiste Zorg of de Juiste Plek'

13-12-2018

27 november 2018 stond in het teken van de eerste regiobijeenkomst van de Juiste Zorg op de Juiste Plek in het Zorgtrainingscentrum in Zwolle. In dit centrum werken onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid samen om studenten en zorgprofessionals bekwaam te maken voor de zorg van de toekomst.

Een geknipte locatie voor een inspirerende avond waarbij zorginitiatieven een podium krijgen. De regiobijeenkomsten worden georganiseerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om vervolg te geven aan het rapport van de taskforce: de Juiste Zorg op de Juiste Plek.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

‘Wie doet er mee, wie durft?’ vraagt de taskforce in het rapport. 150 bestuurders, zorgprofessionals en zorggebruikers uit Flevoland, Gelderland en Overijssel durfden het aan en kwamen naar Zwolle om mee te denken over de Juiste Zorg op
de Juiste Plek in eigen regio. De Juiste Zorg op de Juiste Plek ziet het functioneren van mensen als vertrekpunt en wil duurdere zorg voorkomen. Daarnaast moet zorg worden verplaatst, dichter bij mensen thuis. Ook het vervangen van zorg door e-health is een belangrijk uitgangspunt.

Lees het volledig verslag

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje