Nieuws

Stappenplan: implementatie van e-health

22-01-2019

Een groot deel van de e-health-projecten strandt in de pilotfase, omdat er te makkelijk wordt gedacht over implementatie. Innovatie heeft vaak meer impact op de zorgorganisatie dan wordt ingeschat. Om die reden liet Zorg voor Innoveren een stappenplan ontwikkelen: een systematische aanpak bij het invoeren van e-health. 

Het stappenplan, dat is ontwikkeld door Buro Wisselstroom, is hard nodig, bleek uit vooronderzoek. Het feit dat er zo makkelijk wordt gedacht over implementatie bleek uit antwoorden op de vraag: ‘Wat stoort je het meest aan bestaande informatie over e-health implementatie?’ Er was onder respondenten vooral een grote behoefte aan kennis en vaardighedenOok vanuit de overheid wordt de roep om het stimuleren van gebruik van digitale hulpmiddelen in de zorg steeds luider. Reden te meer om een stappenplan voor e-health implementatie te ontwikkelen.  

Praktische tips              
Het stappenplan bevat veel praktische voorbeelden, aandachtspunten en tips. Het document begint met het onderdeel ‘visie en strategie’ en werkt daarna in stappen toe naar het eindresultaat: van planvorming naar ontwikkeling, uitvoering en evaluatie en tot slot opschaling. In begrijpelijke taal en met nuttige bronverwijzingen wordt het hele proces uitgelegd. Ieder hoofdstuk bevat een lijstje controlevragen, dat als handige checklist dient voor het betreffende onderdeel van de implementatie. 

Je downloadt het stappenplan hier.       

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via info@zorgvoorinnoveren.nl.

Zorg voor innoveren poppetje