Nieuws

Uw vraag, ons antwoord: Brengt Zorg voor innoveren zorgvernieuwers in contact met investeerders?

19-04-2018

Zorgvernieuwers staan te popelen om hun innovatie succesvol te laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk. Maar welke mogelijkheden voor financiering zijn er? En hoe belangrijk is een goede businesscase? Zorg voor innoveren geeft antwoord.

Uw vraag:
Met onze app willen wij een laagdrempelig platform creëren voor mensen met een beperking en/of (chronische) ziekte om elkaar te ontmoeten, ervaring te delen en tips uit te wisselen rond diverse ziektebeelden. Daarbij is het doel om op de langere termijn op basis van data analytics inzicht te geven in de beste reguliere- en alternatieve behandelmogelijkheden met een vertaling naar een betere kwaliteit van leven. Wij vroegen ons af of Zorg voor innoveren ons kan helpen om ons verhaal waar mogelijk aan te scherpen en ons in contact kan brengen met mogelijke investeerders?

Ons Antwoord:
Zorg voor innoveren biedt zelf geen financiële ondersteuning. Wij proberen je met de juiste informatie op weg te helpen. Daarnaast kunnen we je doorverwijzen naar organisaties die je mogelijk verder kunnen helpen met de financiering, implementatie of afname van jouw innovatie. Meer informatie vind je in onze kennisbank

De belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven bij het opstellen van een business case is om vanuit de investeerder te denken. Welk probleem wordt er met de innovatie opgelost en daarmee, welke business (in dit specifieke geval is dat data) genereert het voor een investeerder? Wat kunnen zij eraan verdienen? Zij moeten er namelijk potentie in zien.

Mogelijke interessante investeerders zijn:

  • SEED capital

De Seed Capital regeling biedt een keur aan fondsen, met elk een afzonderlijke investeringsstrategie en –focus, zoals medische technologie (health-care), life-sciences, duurzaamheid, transportsector of ICT. Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) staat een overzicht van fondsen die in de investeringsperiode zitten.

Voor andere regelingen vanuit de overheid om innovatie te stimuleren verwijzen wij je naar een specifieke pagina op de website van de RVO.

  • Regionale Ontwikkelingsmaatschappij (ROM)

Elke provincie heeft een Regionale Ontwikkelingsmaatschappij. Deze ROM’s hebben de doelstelling de regionale en lokale economie te versterken. De ROM’s investeren met name in innovatieve en snelgroeiende, regionale bedrijven en zij herstructureren bedrijventerreinen. Ze verstrekken risicokapitaal aan ondernemers en kunnen zelfs aandeelhouder worden in deze bedrijven. Daarnaast begeleiden ze ondernemers in hun bedrijfsvoering en stimuleren zij ondernemers om zich in de regio te vestigen. Meer informatie en de ROM’s per provincie kun je vinden op Ondernemersplein.nl.

  • Subsidiekalanders

Wij adviseren je om de subsidiekalenders van ZonMw en RVO in de gaten te houden.

  • Innovatieregio's.

Graag verwijzen wij je ook naar een van de innovatieregio’s.

In onze kennisbank leggen we uit welke verschillende innovatieroutes er mogelijk zijn en hoe je kiest welke route het beste bij jouw innovatie past. We maakten er zelfs een handige animatie over!

Stel je vraag
Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Zorg voor innoveren staat klaar om je te helpen!

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje