Nieuws

Uw vraag, ons antwoord: Waar vind ik subsidies voor eHealth-initiatieven?

26-10-2017

Veel ondernemers zoeken naar subsidies om hun plannen mee te kunnen uitvoeren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om de financiering van een product rond te krijgen. Er bestaan ook veel subsidies om dit voor elkaar te krijgen. Bij het loket van Zorg voor innoveren kwam een vraag binnen van een student die zocht naar subsidies voor ondernemers met eHealth-initiatieven.

Uw vraag:

Voor mijn afstudeeropdracht ben ik op zoek naar subsidies vergelijkbaar met het Active and Assisted Living program van ZonMw. Ik zoek specifiek naar Nederlandse subsidies voor ondernemers die door middel van eHealth-initiatieven een bijdrage willen leveren aan de (Nederlandse) gezondheidszorg. Waar kan ik dit vinden?

Ons antwoord:

Op dit moment zijn er geen openstaande subsidieoproepen bij ZonMw die aansluiten bij uw vraag. U kunt hiervoor het beste en in de gaten houden. Hierbij is het goed om te weten dat aanvragen ten behoeve van ondernemingen c.q. met een commercieel karakter niet in aanmerking komen voor een subsidie bij ZonMw.

Op dit moment zijn er geen openstaande subsidieoproepen bij ZonMw die aansluiten bij uw vraag. U kunt hiervoor het beste de website van ZonMw en de subsidiewijzer van RVO in de gaten houden. Hierbij is het goed om te weten dat aanvragen ten behoeve van ondernemingen c.q. met een commercieel karakter niet in aanmerking komen voor een subsidie bij ZonMw.

Wel kunnen ondernemingen meedoen met aanvragen voor subsidies als het gaat om publiek-private samenwerkingen. Afhankelijk van de subsidievoorwaarden zal de private partij een bepaald percentage cofinanciering moeten inbrengen.

Graag willen we u ook wijzen op het Fast Track eHealth Initiatief en het kennisbankonderwerp eHealth-financiering. Naast subsidies zijn er namelijk ook andere vormen van financiering, zoals innovatiefondsen van zorgverzekeraars en gezondheidsfondsen.

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje