Nieuws

ZonMw doet mee aan de e-healthweek

11-01-2019

Van 21 t/m 26 januari vindt de e-healthweek plaats. ZonMw, onderdeel van Zorg voor Innoveren, is één van de hoofdpartners van dit evenement. Waarom doet ZonMw mee met de e-healthweek?

ZonMw financiert gezondheidsonderzoek en het gebruik van ontwikkelde kennis in de zorg. E-health is daarbij een belangrijk onderwerp, dat mensen helpt om gezonder en langer zelfstandig te blijven. ZonMw stimuleert onderzoek naar e-health toepassingen en draagt daarmee bij aan de implementatie van e-health in de praktijk. Zij doen dan ook van harte mee als hoofdsponsor van de EHW 2019.

Het onderzoek dat ZonMw stimuleert richt zich op diverse onderdelen van de zorg, zoals de GGZ, sport en ouderenzorg. Ook is er vaak sprake van doelmatigheidsonderzoek. Tijdens de e-healthweek zal deze breedte van het e-healthonderzoek binnen ZonMw duidelijk zichtbaar zijn. 

Sessies op de Openingsmanifestatie ICT&Health

Tijdens de openingsmanifestatie ICT&Health verzorgt ZonMw twee interessante sessies. In de sessie “Dementie-innovaties, gebruik ze” laten we zien welke e-health-toepassingen er zijn bij dementie. Samen met de deelnemers kijken we hoe we opschaling kunnen bevorderen en barrières kunnen opheffen. In de sessie “E-health voor sport én zorg” worden e-health-innovaties gepresenteerd die ontwikkeld zijn voor de sport maar die ook toepasbaar zijn in de zorg. In deze interactieve sessie bespreken we daarnaast de mogelijkheden met deelnemers. Meld je hier aanvoor de Openingsmanifestatie, waarna je je kan aanmelden voor de sessie van je keuze. 

Kom naar de e-Healthweek!

Op het gebied van innovatie speelt e-health een belangrijke rol. E-health is digitale ondersteuning in de zorg, waarmee mensen makkelijker toegang tot zorg krijgen en meer inzicht krijgen in hun

gezondheid. Met de e-healthweek willen de aangesloten partners zoveel mogelijk mensen in contact brengen met e-health. Tijdens het evenement worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals inspirerende workshops, webinars en netwerkmogelijkheden. Hier vind je meer informatie over de e-healthweek.

Tips?

Heeft u een tip voor nieuws? Laat het ons weten via zvi@zonmw.nl.

Zorg voor innoveren poppetje