Standaardiseren van het werkproces

De bedoeling van een pilot is om te experimenteren op basis van verschillende veronderstellingen, terwijl opschaling gaat over het standaardiseren van processen. Wanneer je via meerdere pilotrondes het proces verder perfectioneert, kun je uiteindelijk een gestandaardiseerd werkproces definiƫren. Dit voorkomt het onnodig heruitvinden van bestaande processen en zorgt ervoor dat personeel tijd efficiƫnter kan inzetten. Bovendien wordt de effectiviteit van zorgverlening beter meetbaar en kunnen behandelplannen gemakkelijker worden overgedragen.

Zorg ervoor dat het gestandaardiseerde proces gezamenlijk wordt bepaald en bespreek ook de redenen voor uitzonderingen, wanneer er keuzemogelijkheden zijn en hoeveel vrijheid er is om een persoonlijke draai te geven aan de behandeling. Eenmaal gestandaardiseerd, moet dit weerspiegeld worden in alle communicatiekanalen - niet alleen in brochures en op de website, maar ook in instructies voor administratieve medewerkers of het patiƫntenservicebureau.

Zorg ervoor dat het nieuwe proces ook wordt geĆÆntegreerd in de financiĆ«le administratie en onderzoek de huidige mogelijkheden voor een gestructureerde financiering van e-health (digitale zorg). Deze mogelijkheden worden jaarlijks vastgelegd in de Wegwijzer bekostiging digitale zorg van NZa.