Direct naar de inhoudDirect naar het hoofdmenuDirect naar het zoekveld

Wet- en regelgeving voor zorgvernieuwers

Wie begint met het ontwikkelen of uitrollen van zijn innovatie krijgt soms het gevoel verstrikt te raken in een net van wetten en regels. Wetten en regels zorgen ervoor dat de uitvoering in de praktijk op de gewenste manier plaatsvindt. Maar als je wilt vernieuwen, vertellen wetten je vooral wat je móet en wat je niet mág. Soms zakt de moed je dan in de schoenen. Maar is dit altijd nodig, en mag er niet al veel meer dan vaak wordt gedacht?

Antwoorden op vragen als ‘waar moet ik aan voldoen?’, maar ook inzicht in mogelijkheden en kansen die de wetten en regels bieden, vindt u hier terug. Door hier in een vroegtijdig stadium aandacht voor te hebben, voorkomt u dat u later tegen muren oploopt.

Kunt u het antwoord op uw vraag hier niet tussen vinden, stel dan uw vraag aan ons loket! Ook voor het signaleren van knelpunten rondom wet- en regelgeving kunt u hier terecht. Voor informatie over mogelijke financieringsroutes, samenwerking of opschaling van uw innovatie, verwijzen wij u naar onze andere kennisdossiers:

-> eHealth financiering

-> Financiering

-> Opschaling

-> Samenwerking