Checklist e-health/digitale zorg implementatie

Met deze checklist willen we jou handvatten bieden voor het succesvol implementeren van e-health/digitale zorg via een systematische benadering. We voorzien je van praktijkgerichte voorbeelden, aandachtspunten en bruikbare tips. Onthoud dat de inzichten uit deze checklist altijd enigszins aangepast moeten worden aan jouw unieke situatie.

Wil je in jouw situatie nagaan wat er nog meer nodig zou kunnen zijn? Of heb je behoefte om te sparren met een ervaren implementatie-expert? Kijk dan eens naar de regeling Implementatie- en opschalingscoaching of stel al je prangende vragen via ons loket in het contactformulier.

Implementatie stappen

Deze checklist biedt je een weg naar innovatie en duurzame implementatie via een systematische benadering. We onderscheiden de volgende stappen:

Zonder strategie, geen richting. In deze stap bepaal je jouw koers door te onderzoeken waar innovatie het meeste rendement oplevert.

Start sterk met een weloverwogen besluit. In deze stap breng je de impact van de voorgenomen innovatie in kaart om een onderbouwd besluit te nemen.

Van visie en strategie naar praktijk. Tijdens deze stap zorg je ervoor dat de innovatie klaar is voor gebruik en dat de organisatie klaar is om van start te gaan.

Ervaring opdoen in de praktijk. Gedurende deze stap verzamel je ervaring om het product, het proces en de dienstverlening te kunnen finetunen.

Van experiment naar de dagelijkse praktijk. In deze laatste stap maak je de transitie van een experimenteel project naar reguliere praktijk.