Routes naar bekostiging

Je kunt verschillende paden bewandelen om betalende klanten te vinden voor je innovatie. Deze paden noemen we innovatieroutes.

We onderscheiden er vijf:

  1. Consumentenroute
  2. Aanbiedersroute
  3. Verzekeraarsroute
  4. Gemeenteroute
  5. Overheidsroute

Welke route is het meest geschikt voor jouw innovatie? Waarop moet je letten en hoe kun je een mogelijke gebruiker en/of financier het beste overtuigen van de meerwaarde van jouw innovatie?Ā Denk aan de volgende dingen:

Heb je moeite met het duidelijk krijgen van (een van) de bovenstaande thema's? Stel ons dan een vraag en we helpen je verder op weg.

Welke overwegingen spelen er bij het kiezen van een route?

Om de juiste keuze te kunnen maken over de innovatieroute die bij jouw project past, zijn de hoeveelheid tijd en middelen die je hebt erg belangrijk. Zorg dus dat je helder hebt welke investeringen er nodig zijn om jouw innovatie te vermarkten. Kies zorgvuldig welke route je het beste kunt bewandelen.

Op de website Innovatieroutes in de zorg vind je hulp en ondersteuning in het kiezen van de juiste route. Door per route een korte vragenlijst in te vullen krijg je een advies op maat, waar ook wordt ingegaan op de bewijslast die je moet verzamelen om partijen te overtuigen. Bekijk dit dus zeker ook voor jouw situatie.