Over ons

Zorg voor innoveren

Zorg voor innoverenĀ bestaat uit een kleine groep enthousiaste mensen die grootse dingen stimuleren. Wij zijn er voor hen die het onmogelijke mogelijk maken. Want wij weten dat de volgende grote doorbraak in de gezondheidszorg bij jou ligt. Het zit misschien in je hoofd, staat opgeslagen op je harde schijf, of heeft het bureau van anderen bereikt, maar je bent er nog niet. Door te informeren, adviseren en verbinden helpen we jou te navigeren door het complexe landschap van de zorg.

Onze missie

Voor wie ziet dat het beter kan, die voelt dat het anders moet en die ervaart dat het niet meer werkt: als overheidsloket, verbinder en kennisdeler helpen wij zorginnovatoren de toekomst bouwen. Je kunt Zorg voor innoveren zien als brug tussen mens en overheid. Want wanneer innovatie urgent is, is implementatie noodzaak. Bij Zorg voor innoveren weten we dat innoveren niet gemakkelijk is. Het is een pad dat moed, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen vereist. En daarom hebben we Ć©Ć©n duidelijke missie: om een katalysator te zijn voor jouw visie.

Kennisdeler en adviesloket

We zien de wereld van zorginnovatie zoals jij die ziet - vol met kansen, maar ook vol met vragen en uitdagingen. Om jou te helpen navigeren tijdens je reis, hebben we een zeer uitgebreide kennisbank voor je ontwikkeld. Daar vind je praktische informatie over belangrijke onderwerpen en antwoorden op jouw vragen over het zorginnovatieproces. De kennisbank bestaat ook uit dossiers over bijvoorbeeld financiering en implementatie. Van financiering en wet- en regelgeving tot opschaling en internationalisering, we hebben alle essentiƫle informatie op ƩƩn plek verzameld om je te ondersteunen.

Bij ons adviesloket kun je terecht met al je vragen en obstakels. Of je nu wilt weten hoe je jouw innovatie onder de aandacht brengt, hoe je financiering kunt bemachtigen, of hoe je een sterke marktpositie kunt innemen - we zijn er om je te helpen. En als we het antwoord niet weten, brengen we je in contact met iemand die dat wel weet. Stel je vraag aan ons via het digitale contactformulier.

Bekostiging

Ook voor de bekostiging van jouw innovatie klop je aan bij Zorg voor innoveren. Wij bieden een overzicht van diverse subsidies en regelingen die relevant kunnen zijn voor jou als zorginnovator. Wij houden je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe subsidierondes, business cases en hen die jou al voor zijn. Zo weet jij de beste route te vinden voor de bekostiging van jouw zorginnovatie. Neem eens een kijkje in onze financiƫle wegwijzer.

De kracht van een netwerk

Maar dat is nog niet alles. Wij geloven dat er kracht zit in gemeenschap en netwerken. Daarom organiseren we regelmatig netwerkevenementen waar je in contact kunt komen met gelijkgestemden, ervaringen kunt delen en kunt leren van anderen die dezelfde uitdagingen hebben doorstaan. In onze agenda vind je terug wanneer deze netwerkbijeenkomsten zijn en op welke andere bijeenkomsten je ons kan vinden. Daar bespreken we actuele themaā€™s en casussen op het gebied van zorginnovatie.

Wij zijn Zorg voor innoveren, een initiatief van vijf overheidsorganisaties: het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorginstituut Nederland, Nederlandse Zorgautoriteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en ZonMw. We zijn er om jou te ondersteunen in je missie om de gezondheidszorg te veranderen. Jij hebt de visie, wij geven je de tools om die tot leven te brengen.

Samen bouwen we de toekomst van de gezondheidszorg. Samen houden we de zorg gezond.