Direct naar de inhoudDirect naar het hoofdmenuDirect naar het zoekveld

Financiering

U bent zorgvernieuwer en u wilt uw idee of product succesvol laten landen in de dagelijkse zorgpraktijk. Maar hoe pakt u dit aan? Is het mogelijk om de ontwikkeling van uw product te financieren? Wie is uiteindelijk de klant die gaat betalen voor uw product of dienst. En welke stappen moet u daarvoor zetten? Als u met deze vragen rondloopt lees dan vooral verder.

Zorg voor innoveren biedt zelf geen financiële ondersteuning. Wij proberen u met de juiste informatie op weg te helpen. Daarnaast kunnen we u via ons loket doorverwijzen naar organisaties die u mogelijk verder kunnen helpen met de financiering, implementatie of afname van uw innovatie.

Opbouw onderwerp Financiering

Voor de financiering van zorginnovaties is geen stappenplan. Het is maatwerk. Het heeft te maken met uw product, uw markt, de ontwikkelingsfase waar u in zit en de wijze waarop de overheid de financiering heeft vormgegeven.

Om u snel inzicht te geven in de kansen en belemmeringen hebben we het dossier ingericht op basis van de mogelijke Innovatieroutes in de zorg van Windesheim. Lees hun onderzoek hier. Kijk voor meer informatie over de routes bij Innovatieroutes in de zorg. Daarnaast hebben we apart de mogelijkheden voor de financiering van onderzoek en ontwikkeling beschreven. Kijk voor meer informatie bij Onderzoek en ontwikkeling.