Kansen en mogelijkheden

Wetten en regels zorgen niet alleen voor plichten, maar bieden tegelijkertijd ruimte om te innoveren. Zo is niet Ć”lles vastgelegd en biedt de ā€˜speelruimteā€™ juist mogelijkheden om innovaties te implementeren en bij succes op te schalen. Veel zorgverzekeraars zijn bezig met innovatie en staan open voor innovatieve ideeĆ«n. Zeker als die de bestaande zorg beter, efficiĆ«nter en goedkoper maken. Zorginkopers zijn op zoek naar kwalitatief goede zorg voor een betaalbare prijs. Digitale zorg is vaak geen doel op zich, maar een middel om dezelfde - of betere - zorg te verlenen.

Er zijn ook regels en wetten in het leven geroepen om innovatie juist mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de subsidieregeling veelbelovende zorg (Zorginstituut Nederland) of de Ā beleidsregel innovatie (NZa). Deze laatste zorgt ervoor dat er een tijdelijke prestatie (bekostigingstitel) komt voor een innovatieve behandeling. Zo zorgen wetten en regels juist ook voor vernieuwing.

Overzicht subsidieregelingen voor innovatie in de zorg

Voor een overzicht van alle subsidieregelingen die jouw innovatie op weg kunnen helpen, hebben wij een financiƫle wegwijzer ontwikkeld. In deze wijzer heb je helder in kaart welke regelingen er zijn en welke passen bij jouw plannen. De financiƫle wegwijzer vind je hier.