Op dinsdag 18 juni 2024 opent een nieuwe ronde Implementatie- en opschalingscoaching die is gericht op duurzame zorginitiatieven. Met deze subsidieregeling willen we bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Zorginnovaties die bijdragen aan verduurzaming van de zorg. Wil je een aanvraag doen? Hierbij een aantal tips om jouw aanvraag goed en volledig in te dienen.

De subsidie kan worden ingezet voor de inhuur van een externe implementatie- en opschalingscoach of voor het¬†vrijstellen van een eigen personeelslid die als duurzaamheidsco√∂rdinator het verschil kan maken. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Het initiatief wat ge√Įmplementeerd of opgeschaald wordt sluit aan bij de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. In deze ronde is ‚ā¨ 980.000 euro beschikbaar en per aanvrager maximaal ‚ā¨ 15.000,- met een maximale looptijd van zes maanden.

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Waar kan ik de regeling voor inzetten?

Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een coach en/of duurzaamheidscoördinator kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

De initiatieven moeten bijdragen aan verduurzaming van de zorg en aansluiten bij de GDDZ 3.0. Voorbeelden hiervan kunnen zijn: 

  1. Opzetten van een leefstijlloket, ter bevordering van een gezonde leefstijl.
  2. Het inzichtelijk maken van de milieu impact van medicatie en/of hulpmiddelen, met als doel om bewustwording te cre√ęren.
  3. Het inzetten van een CO2-routekaart voor je organisatie en plannen van maatregelen om CO2-reductie te bewerkstelligen.
  4. Analyseren en onderzoeken van afvalscheiding en maken van verbeterplannen.
  5. Plannen om medicatieverspilling voorkomen.

Hoe bereid ik mijn aanvraag goed voor?

Om je aanvraag goed voor te bereiden hebben wij enkele tips voor je:

Wanneer kan ik mijn aanvraag indienen?

De regeling is nu nog niet geopend voor aanvragen. Indienen is mogelijk vanaf dinsdag 18 juni 14.00 uur tot dinsdag 30 juli 14.00 uur, tenzij het beschikbare budget is uitgeput. De voorwaarden worden op dinsdag 18 juni op moment van opening bekendgemaakt. Lees deze voorwaarden goed door.

Is de subsidieoproep geopend? Dan helpt het handige stappenplan hieronder je verder. Hierin zie je wat er wanneer van je wordt verwacht.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Voor vragen over de regeling zijn wij telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004. Team Zorg voor innoveren helpt je graag verder. Je kunt je vraag ook stellen door te mailen naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.