Op dinsdag 11 juni vindt het volgende regionale Matchingevent van Zorg voor innoveren en Zorginnovatie.nl plaats. Dit keer in regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Ben je een zorginnovator in regio west? Tijdens het Matchingevent brengen wij je graag in contact met relevante partijen die kunnen ondersteunen bij de doorontwikkeling van jouw zorginnovatie. Kom je ook?

Wat is het matchingevent?

Tijdens het matchingevent kom je als zorginnovator in contact met relevante organisaties. Je gaat met elkaar om tafel om de innovaties verder op weg te helpen. In totaal zijn er 6 gespreksrondes, waarbij je in maximaal 4 rondes wordt ingedeeld. De andere 2 rondes is er voldoende gelegenheid om te netwerken met andere zorginnovatoren. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel. Kortom, een evenement vol waardevolle kennisuitwisseling, het leggen van relevante contacten en wie weet mooie nieuwe samenwerkingen in de toekomst.

Voor wie is het matchingevent bedoeld?

Dit matchingevent is bedoeld voor zorginnovatoren die hun innovatie aan het (door)ontwikkelen zijn en op zoek zijn naar tips en adviezen. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als financieringsmogelijkheden, samenwerking met zorgorganisaties en implementatievraagstukken. 

Let op: dit evenement is alleen bedoeld voor zorginnovatoren uit de regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht). Andere beroepen, zoals consultants, worden uitgesloten van deelname. Per organisatie accepteren we maximaal 1 aanmelding, om zoveel mogelijk organisaties de kans te geven bij het matchingevent aanwezig te zijn.

Waar en wanneer vindt het matchingevent plaats?

Datum
Dinsdagmiddag 11 juni 2024

Tijden
Inloop: 13.30 - 14.00 uur
Programma: 14.00 - 17.00 uur
Netwerkborrel: 17.00 - 18.00 uur 

Locatie
RoboHouse
Julianalaan 67
2628 BC Delft

Welke partijen zijn aanwezig?

Er zijn 9 partijen aanwezig die vanuit hun expertise/organisatie met jou willen sparren. Je kiest dus maximaal 4 partijen waarmee je aan tafel gaat.  

Giliam Wevers - Nederlandse Zorgautoriteit

De NZa helpt zorginnovatoren op weg en wijst graag op de ruimte voor innovatie in de bestaande regels. Of ze ontwikkelt samen met zorginnovatoren nieuwe (experimentele) regels. Giliam Wevers is beleidsmedewerker binnen de unit Eerstelijnszorg. Je kunt bij hem terecht voor vragen rondom bekostiging van innovatieve zorglevering. Denk bijvoorbeeld aan de ‘Beleidsregel Innovatie voor kleinschalige experimenten’ en facultatieve prestaties.

Robin Toorneman - Zorginstituut Nederland

Zorginstituut Nederland is een overheidsorganisatie met als belangrijkste taak het samenstellen van het basispakket van de zorgverzekering. Het Zorginstituut maakt ingewikkelde, maar noodzakelijke keuzes om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland goede zorg kan krijgen. Schuif je bij deze tafel aan, dan kom je in gesprek met Robin Toorneman, Senior Adviseur Zorginnovaties. Robin houdt zich bezig met beleids- en pakketvraagstukken omtrent innovatieve medische technologie en digitale zorg. Als voormalig ondernemer en consultant heeft Robin diepgaande kennis op het gebied van market access, vergoedingsvragen en opschaling van zorginnovaties.

Tonnie Rijkers - Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Tonnie werkt als adviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en is met name betrokken bij regelingen gerelateerd aan gezondheid of zorg, waaronder Zorg voor innoveren. Haar hoofdtaak ligt bij EU-aanvragen. Als National Contact Point voor Horizon Europe adviseert ze potentiële aanvragers (academia, onderzoeksinstellingen, bedrijven) waar ze het best kunnen indienen en hoe ze hun voorstel zo goed mogelijk op kunnen schrijven. Tonnie is de schakel tussen VWS en het Europese Programmacomité Horizon Europe Cluster Health. Naast Europese programma’s heeft Tonnie veel kennis van publiek-private samenwerking en internationaal innoveren.

Nils van Herpen – VGZ (let op: deze keuze is niet meer beschikbaar)

Nils van Herpen werkte bij VGZ als Innovatiemanager aan innovatieve projecten samen met zorgaanbieders waar hij zich onder andere bezighield met evaluatie, opschaling en bekostigingsafspraken. Ook had hij een rol bij het beoordelen van snelle toetsen en transformatieplannen in het kader van het IZA. Sinds kort is hij werkzaam als Sr. Portfoliomanager in het team Health Impact Investeren wat investeert in innovatieve zorggerelateerde start- en scale-ups.

Sjim Romme - CbusineZ

CbusineZ is een investeringsmaatschappij gelieerd aan CZ. CbusineZ investeert in nieuwe initiatieven om zo problemen in de zorg te helpen oplossen. Dit doen ze door nieuwe ventures op te zetten of door te participeren in ventures. Sjim Romme, Venture Developer bij CbusineZ, is aanwezig op het Matchingevent en kan helpen bij vragen over ondernemen, het verkrijgen van financiering, het vergoed/betaald krijgen van je zorginnovatie en daarnaast geeft hij je graag feedback op je idee/product/dienst.

Joep Welschen en Max Rempt - Stichting MedtechPartners

Schuif je aan bij Joep en Max dan kun je sparren over hoe je als startup je zorginnovatie het best kunt doorontwikkelen en met wie je dat zou kunnen doen. Bovendien kun je met Joep en Max bespreken hoe je het beste je innovatie kunt valideren en hoe je een goede pilot met een ziekenhuis op zet. Daarnaast weten ze wat er nodig is voor het ontwikkelen van een goede business case, het uitwerken van je groeimodel en het vinden van de juiste risicodragende investeerders.

Samantha Di Rocco - Careyn

Samantha Di Rocco is Programmamanager Innovatie bij Careyn en zet zich in voor het bevorderen van zelfredzaamheid en efficiëntie in de zorg. Met een achtergrond in psychologie en gedragswetenschappen, brengt ze een diep begrip van menselijk gedrag naar haar werk. Ze draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van innovatieve oplossingen en methoden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Daarnaast deelt ze haar kennis als coach bij de Health Innovation School Rotterdam, waar ze zorgprofessionals leert om innovatieve denkwijzen toe te passen.

Linze Rijswijk – ROM InWest

ROM InWest ondersteunt innovatieve bedrijven en high tech startups met hun ontwikkeling en financiering. Zo kunnen ondernemers hun (financiële) grenzen verleggen, de volgende stap zetten en met hun bedrijf verder groeien in Noord-Holland. ROMs werken landelijk samen. Zo is er een landelijk accelerator programma voor Health bedrijven. Linze Rijswijk is senior business developer en ondersteunt al meer dan 25 jaar innovatieve ondernemers. Bij ROM InWest is hij verantwoordelijk voor het thema Gezondheid en Life Science Health. Onder andere met het feedback even op business plannen en pitch decks, het zoeken naar de juiste publieke en private financiering en het werken aan market validatie en investor readiness. 

Maud Lambregts - Smart Health Tech Center Erasmus MC

Foto van Maud Lambregts

Maud is werkzaam bij het Smart Health Tech Center van het Erasmus MC. Dit is een afdeling die bedrijven (met name start-ups, SME’s en andere kennisinstellingen) de mogelijkheid biedt om binnen het Erasmus MC producten te testen/te valideren in hun ‘real world’ setting. Het gaat hierbij om ‘Smart Health Tech’, o.a. Robotics, AI, VR en sensoring. Zij ondersteunen bij het opstellen van contracten en het maken van prijsafspraken tussen bedrijven en Erasmus MC medewerkers voor het gebruik maken van hun expertise en faciliteiten. Ook helpen ze collega’s van het Erasmus MC bij innovatievraagstukken. Door te onderzoeken wat er al op de markt is, wat er in ontwikkeling is, of als er een project in gang gezet moet worden.

Enthousiast? Schrijf je in!

Je kunt je aanmelden voor het matchingevent via onderstaande knop. In dit formulier kun je ook aangeven met welke partijen jij graag in gesprek zou willen gaan (max 4). Geef hierbij ook aan welke vraag aan welke partij je zou willen stellen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging in je mailbox. Let op: deze mail kan in je spambox terechtkomen. De plekken zijn beperkt, dus vol = vol. Aanmelden kan via het formulier de website van ZonMw, onderaan de pagina.