De AAL Association heeft een internationale AAL-aanbesteding gepubliceerd voor een nieuwe ‘AAL2Business Support Action’. Door deze tender uit te schrijven roepen ze op om AAL-projecten in te dienen. De deadline is 2 april 2019.

Wat zijn AAL-projecten?

Active & Assisted Living (AAL) is een Europees stimuleringsprogramma. Hierbij investeren overheden en bedrijven samen in ICT-oplossingen die de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Een belangrijk doel voor AAL is om ouderen te ondersteunen hun autonomie te behouden, ook bij toenemende lichamelijke of geestelijke beperkingen. Nederland is betrokken bij tientallen AAL-projecten die hieraan bijdragen. Zij leggen de verbinding tussen het dagelijks leven van ouderen en de steeds grotere technologische mogelijkheden.

Wat doet AAL2Business?

AAL2Business, een initiatief van de AAL Association, is gericht op ondersteuning van AAL-projecten bij het ontwikkelen en verbeteren van hun businessmodellen en het commercialiseren en marktrijp maken van hun AAL-oplossingen. Al deze diensten worden gratis aangeboden aan projectdeelnemers. Enkele deelnemers of juist een combinatie van meerdere organisaties samen (een consortium) kunnen hun project indienen tot 2 april 2019, 13:00 uur. 

Meer informatie

Meer weten over de aanbesteding? Of wil je meer informatie over de huidige AAL2Business activiteiten en resultaten? Ga naar de website van AAL2business.