Sinds de opening van de regeling op 4 november 2020 gaat het hard met aanvragen voor de Training tot digicoach. Met deze nieuwe regeling kunnen zorg- en welzijnsorganisaties eigen medewerkers opleiden tot digicoach, waarna ze vervolgens collega’s verder kunnen helpen met digitale vragen. Is deze regeling wat voor jouw organisatie? Wacht niet met aanvragen!

Uit de hoeveelheid aanvragen die bij Zorg voor innoveren binnen komen, blijkt dat de regeling erg populair is. Over het algemeen kunnen per ronde 72 vouchers worden aangevraagd. In elke ronde mag een organisatie maximaal één voucher aanvragen en met deze voucher kunnen zij maximaal vier medewerkers trainen.

Belangrijk is dat bij deze regeling beoordeling plaats vindt via het principe ‘Wie het eerst komt, die het eerst maalt’. Dat houdt in dat de ronde vroegtijdig sluit als de 72 vouchers vóór de uiterste deadline van 14 januari 2021, 14:00 uur zijn vergeven. Wil je dus verzekerd zijn van een voucher in ronde 1? Wacht dan niet met aanvragen.

Vouchermeter

Op de website van ZonMw is een vouchermeter te zien. Hier wordt elke week een update geplaatst van het nog beschikbare aantal vouchers en vind je antwoorden terug op de meest gestelde vragen.

Heb je een aanvraag geschreven en blijkt dat de vouchers nèt zijn opgeraakt? Niet getreurd, na deze ronde volgen in 2021 nog twee rondes. Wanneer deze open gaan is nog niet bekend. Begin 2021 wordt de planning van de volgende rondes bekend gemaakt. Wil je als eerste bericht ontvangen zodra een nieuwe ronde opent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.