Zorgverleners moeten meer betrokken worden bij de ontwikkeling van digitale innovaties. Dat komt naar voren in het recent uitgebrachte rapport ‘Voorbij de zorg-app’ van het Rathenau Instituut. In dit rapport onderzoeken zij wat de mogelijkheden zijn om de potentie van digitale zorginnovaties beter te benutten.

Casestudies

In deze studie analyseerde het Rathenau Instituut twee casestudies. De casestudies laten zien dat ‘zorgprofessionals verschillende rollen spelen in alle fases van het innovatieproces. Ze zijn mede-ontwikkelaars, onderzoekers, proefpersonen en ambassadeurs’, zo staat in de samenvatting van het rapport. Door zorgverleners vroegtijdig te betrekken bij digitale zorginnovaties kan er ook beter rekening gehouden worden met een goede inbedding van digitale toepassingen die aansluiten bij de praktijk en wensen van zorgverleners.

In het rapport geeft het Rathenau Instituut een aantal aanbevelingen voor beleidsmakers, zorgverleners en zorginstellingen om de impact van digitale innovaties te vergroten.

Lees verder

Ben je benieuwd naar alle conclusies? Bekijk het rapport ‘Voorbij de zorg-app’ en de samenvatting op de website van het Rathenau Instituut.