Werk je bij een zorginstelling die wijkverpleging verleent volgens de Zorgverzekeringswet? En wil je bijdragen aan meer tijd voor zorg, betere zorg en meer werkplezier in de wijkverpleging? Dan is de Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging misschien iets voor jouw zorginstelling. De derde ronde van deze regeling is nu geopend. Je kunt je aanvraag bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) indienen tot 12 september 2022. 

Wat is de SOW?

De Subsidieregeling Ondersteuning Wijkverpleging (SOW) geeft jouw organisatie een financieel steuntje in de rug om projecten voor nieuwe werkwijzen en verbeteringen in gang te zetten. Dit kan eventueel in samenwerking met andere zorginstellingen die wijkverpleging verlenen, zzp'ers die wijkverpleging verlenen en ketenpartners als huisartsen en gemeenten. De subsidieregeling ondersteunt de opstartperiode en de eerste periode van implementatie van de projecten. De deadline voor een subsidieaanvraag is maandag 12 september voor 17.00 uur.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de regeling en de voorwaarden? Lees dan verder op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)