De International Finance Corporation (IFC), onderdeel van de World Bank Group, lanceert in februari het TechEmerge Health Brazil programma. Nederlandse tech bedrijven in de zorgsector met internationale ambities kunnen zich inschrijven voor dit market access programma en in aanmerking komen om een pilotproject gefinancierd te krijgen.

Digitale technologie

De thematische focus ligt op digitale technologie in de gezondheidszorg. Deze technologische innovaties kunnen onder meer variƫren van patient engagement, point-of-care diagnostics en data analytics. In de eerste fase moeten deelnemers hun bedrijf en bedrijfsactiviteiten beschrijven. Het IFC maakt dan een selectie van de bedrijven die doorgaan naar het matchmaking traject.

Matchmaking

Vervolgens voert IFC de matchmaking uit en biedt het institutionele ondersteuning aan de deelnemende partijen. Uiteindelijk wordt er een selectie gemaakt uit de voorstellen die zijn ontstaan tussen Braziliaanse gezondheidszorginstanties en innovatieve bedrijven om een pilotproject uit te voeren.

Naast institutionele steun van het IFC komt er ook funding voor het uitvoeren van de pilot met als einddoel om bredere commerciƫle projecten te implementeren. Volgens de IFC is de ideale kandidaat een post-seed bedrijf met softwared based oplossingen die al minstens ƩƩn keer in de praktijk zijn toegepast.