In de derde aflevering van de podcast #zokanhetook van Vliegwiel neemt verzorgende IG en teamcoach bij Omring Monique, ons mee in de ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg in het verpleeghuis. Door de arbeidsmarktkrapte Ć©n een enorme vergrijzingsgolf in de regio waar Monique werkzaam is, is digitale zorg onmisbaar. Slimme producten helpen vast te stellen of iemand rustig slaapt, of juist uit bed is en wie er bijvoorbeeld verschoond moet worden. Digitale hulpmiddelen zorgen voor keuzevrijheid bij bewoners en helpen om hen meer rust en comfort te bieden.

Succesvolle implementatie

Om de inzet van digitale hulpmiddelen succesvol te laten verlopen, is er ook veel aandacht voor het informeren van mantelzorgers en naasten over innovatie. In de podcast #zokanhetook wordt er daarom besproken hoe je mensen het beste mee kunt nemen in de ontwikkelingen op het gebied van zorginnovatie, wat er belangrijk is voor hen en wat ervoor nodig is om het vertrouwen van collegaā€™s en mantelzorgers te krijgen.

Waar gaat de podcast over?

De afgelopen maanden sprak het Vliegwiel met tientallen innovatiemanagers, verpleegkundigen, leveranciers, patiƫntenverenigingen, zorgverzekeraars, bestuurders en beleidsmakers. Centrale vragen in die gesprekken waren:

De uitkomsten van deze gesprekken maken duidelijk dat de opschalingsvraag moeilijk is. Maar ze geven ons ook inzicht aan welke knoppen er gedraaid kan worden om op te schalen.

In #zokanhetook vindt een eerlijk gesprek plaats over digitale hulpmiddelen, en de veranderingen die deze met zich meebrengen. Want twijfels hebben mag.

Meer weten over digitale zorg?

Beluister de podcast, of lees meer over het onderwerp op deze pagina over de inzet van digitale zorg.