Vanwege de Coronacrisis werkt de Europese Commissie samen met de industrie en lidstaten om zoveel mogelijk mondkapjes, handschoenen, operatiekleding en andere medische hulpmiddelen beschikbaar te maken. Dat gebeurt met een productieverhoging door bestaande fabrikanten, het mogelijk maken van import en het opstarten van alternatieve productiemethoden van apparatuur.

Op verzoek van de Europese Commissie zijn Europese standaardisatiecomit├ęs en al hun leden overeengekomen een aantal Europese standaarden voor bepaalde medische hulpmiddelen en beschermende kleding gratis beschikbaar te stellen. Deze maatregel stelt producenten die deze items willen fabriceren in staat om hun productie snel te starten en producten op de interne markt te brengen, waarbij een hoog niveau van veiligheid is gewaarborgd.

Meer informatie

Wil je weten of jij hier ook iets mee kan? Meer informatie lees je in het nieuwsbericht van de Europese Commissie en in een nieuwsbericht van de NEN staan de standaarden beschreven die voor Nederland beschikbaar zijn.