Onderzoekers in het veld van Life Sciences & Health opgelet! Wil jij maatschappelijke impact maken met jouw wetenschappelijke innovatie? Je kunt nu financiering aanvragen bij de Faculty of Impact. Je hebt tot uiterlijk 31 oktober de tijd om je kandidaat te stellen.

Het doel van de Faculty of Impact is om getalenteerde fellows uit alle disciplines de gelegenheid te bieden om ondernemerschap te combineren met wetenschap. Het thema van vorig jaar was energie en duurzaamheid. Deze keer is Life Sciences & Health (LSH) aan de beurt.

Intensieve steun

Heb jij een baanbrekende innovatie die maatschappelijke impact kan maken door bijvoorbeeld gedragsverandering te stimuleren? Heb jij hulp nodig bij maatschappelijke verankering, de voorwaarden van uitvoering en het creëren van bewustzijn? Heb je steun nodig bij de ontwikkeling van verspreidingsplannen en het vinden van mogelijkheden? Met dit twee jaar durende opleidings- en ondersteuningsprogramma, kun jij testen of je jouw zorginnovatie succesvol kunt vertalen naar een schaalbare commerciële of maatschappelijke startup. 

Criteria

De aanvragen die binnen deze oproep worden ingediend, worden inhoudelijk beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

Elk van de drie criteria weegt even zwaar en krijgt een score tussen 1 (excellent) en 9 (zeer matig).

Aanvraag indienen

Onderzoekers die zich kandidaat kunnen stellen zijn:

Meer weten?

De deadline voor het indienen van een volledig uitgewerkte aanvraag is dinsdag 31 oktober 2023, voor 14.00 uur. Per geselecteerde ‘fellow’ kan maximaal 185.000 euro worden aangevraagd, te besteden aan (met name) salariskosten.

Op de website van Faculty of Impact vind je informatie over het programma, Webinars en verhalen van de huidige deelnemers. 

Faculty of Impact is een initiatief van Techleap.nl, Universiteiten van Nederland en NWO.