Welke rol spelen zorgverzekeraars bij de implementatie van digitale zorg en zorgtechnologie? En waar liggen de kansen en mogelijkheden voor samenwerking? In een blog van Zorg van Nu vertelt Nicky Narraina, Zorgexpert Digitale Zorgtransformatie bij Menzis, over de hulp van zorgverzekeraars bij innoveren.

Digitalisering kan bijdragen aan het verbeteren van de betrouwbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit van de zorg. Daarom wordt de noodzaak gezien om zorgpaden meer en meer te digitaliseren. “Het innoveren is in principe aan de partijen (zoals techniekleveranciers en zorgorganisaties) zelf. Maar als iets kansrijk is, willen we kijken hoe we dat in het zorgecosysteem kunnen brengen”, vertelt Nicky in de blog.

Samenwerking

Om het innovatieproces te versnellen is zo’n 3 jaar geleden het Kenniscentrum Digitale Zorg opgericht. In dit Kenniscentrum bundelen zorgverzekeraars en zorgkantoren hun kennis over digitale en hybride zorg. Ook vertelt Nicky in de blog over de innovaties waaraan Menzis meewerkt. Zoals de app Prisma. Of het landelijke digitaal thuismonitoringscentrum Zorg bij jou.

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Nicky? Lees dan de blog op de website van Zorg van Nu