De Implementatie- en opschalingscoaching Duurzame Zorginitiatieven is vanaf vandaag geopend voor aanvragen. Met deze subsidieregeling willen we bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Zorginnovaties die bijdragen aan verduurzaming van de zorg. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in!

De subsidie kan worden ingezet voor de inhuur van een externe implementatie- en opschalingscoach of voor het¬†vrijstellen van een eigen personeelslid die als duurzaamheidsco√∂rdinator het verschil kan maken. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Het initiatief wat ge√Įmplementeerd of opgeschaald wordt, moet aansluiten bij de Green Deal Duurzame Zorg 3.0. In deze ronde is ‚ā¨ 980.000 euro beschikbaar en per aanvrager maximaal ‚ā¨ 15.000,- met een maximale looptijd van zes maanden.

Green deal Duurzame Zorg

In de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 zijn afspraken gemaakt tussen de overheid, zorgorganisaties, banken, brancheorganisaties en zorgverzekeraars. De Green Deal Duurzame Zorg bestaat uit 5 thema’s: gezondheidsbevordering, kennis en bewustwording, CO2-uitstoot verlagen, circulair werken en milieubelasting medicatie verminderen. De gestelde doelen dragen bij aan een transformatie van de zorgsector waarin de impact op het milieu minimaal is.

Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Hoe ziet dit traject eruit?

Waar kan ik de regeling voor inzetten?

Er zijn verschillende uitdagingen waarbij een coach en/of duurzaamheidscoördinator kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

Voorbeelden van initiatieven waarvoor de implementatie- en opschalingscoaching ingezet kan worden, zijn:

  1. Opzetten van een leefstijlloket, ter bevordering van een gezonde leefstijl.
  2. Het inzichtelijk maken van de milieu impact van medicatie en/of hulpmiddelen, met als doel om bewustwording te cre√ęren.
  3. Het inzetten van een CO2-routekaart voor je organisatie en plannen van maatregelen om CO2-reductie te bewerkstelligen.
  4. Analyseren en onderzoeken van afvalscheiding en maken van verbeterplannen.
  5. Plannen om medicatieverspilling voorkomen.

Waar kan ik mijn aanvraag voor de implementatie- en opschalingscoach indienen?

De regeling is nu geopend voor aanvragen. Deze kan je indienen tot uiterlijk dinsdag 30 juli 2024 om 14.00 uur via onderstaande knop. Je wordt dan verwezen naar de website van ZonMw. Om een aanvraag in te dienen heb je een account nodig van het systeem MijnZonMw. Als je dat nog niet hebt, kun je dit aanmaken nadat je op de onderstaande knop hebt geklikt. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‚Äėwie het eerst komt, het eerst maalt‚Äô. Mocht het budget zijn uitgeput voor de uiterste deadline is bereikt, dan sluit de oproep voortijdig. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden in de subsidieoproep. Lees de subsidieoproep aandachtig door om je aanvraag volledig in te dienen!

Hoeveel budget is nog beschikbaar?

Op onze homepagina en in dit artikel houden we een budgetmeter bij, die aangeeft hoeveel procent van het budget nog beschikbaar is. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Aangepast op: 16 juli 2024

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je een prangende vraag over de regeling, wil je weten of je in aanmerking komt of loop je tegen onduidelijkheden aan? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004 of mail je vraag naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.