Vandaag op 26 maart 2024 opent de derde ronde van de Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis. Deze subsidieregeling wil bijdragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties die het voor ouderen mogelijk maken langer zelfstandig thuis te wonen. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in! Let op: deze ronde is gesloten. Indienen is niet meer mogelijk.

Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. In deze ronde is € 900.000,- beschikbaar en per aanvrager maximaal €10.000,- inclusief eventueel btw met een maximale looptijd van zes maanden.

Wat is er veranderd ten opzichte van vorige rondes?

Wat is WOZO?

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen. Daarnaast draagt het bij aan ondersteuning waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam blijven. Om er op deze manier voor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd kan worden. De regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is een van de instrumenten die WOZO mogelijk maakt.

Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Hoe ziet dit traject eruit?

Infographic met de 9 stappen van subsidieoproep tot eindverslag.

Waar kun je de implementatie- en opschalingscoach voor inzetten?

Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

Voorbeeld aanvragen:

De aanvragen van deze regeling zijn initiatieven die gaan over het implementeren of opschalen van slimme digitale zorg binnen een organisatie. Het kan ook een aanvraag zijn van een innovator die, in samenwerking met een aangehaakte zorginstelling, zijn innovatie verder wil opschalen. Denk ook aan regionale samenwerkingen. Voorbeelden daarvan zijn:

  1. Implementatie/opschaling van de medicatiedispenser binnen de wijkverpleging, zodat ouderen regie houden op hun medicatiegebruik, wat arbeidsbesparing oplevert.
  2. Implementatie van het FitThuis beweegprogramma, om nog thuiswonende ouderen met beweegklachten te ondersteunen.
  3. Organiseren van multidisciplinaire samenwerkingen binnen gemeenten of regio’s, met als doel ouderen langer thuis te laten wonen.

Zijn er tips om mijn aanvraag zo correct mogelijk in te dienen?

In dit artikel hebben we enkele tips gedeeld zodat je je goed kunt voorbereiden op het indienen. Onze algemene tip is: lees de subsidieoproep aandachtig door om je aanvraag volledig in te dienen!

Waar kan ik mijn aanvraag voor de implementatie- en opschalingscoach indienen?

De regeling is nu geopend voor aanvragen. Deze kan je indienen tot uiterlijk dinsdag 21 mei 2024 om 14.00 uur via onderstaande knop. Je wordt dan verwezen naar de website van ZonMw. Om een aanvraag in te dienen hebt je een account nodig van het systeem MijnZonMw. Als je dat nog niet hebt kun je dit aanmaken nadat je op de onderstaande knop hebt klikt. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht het budget voor de uiterste deadline bereikt zijn, dan sluit de oproep voortijdig. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden in de subsidieoproep. Let op: Lees deze subsidieoproep goed door, want de voorwaarden zijn veranderd t.o.v. vorige rondes.

Let op: deze ronde is gesloten. Indienen is niet meer mogelijk.

Hoeveel budget is nog beschikbaar?

Op onze homepagina en in dit artikel houden we een budgetmeter bij, die aangeeft hoeveel procent van het budget nog beschikbaar is. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

Aangepast op: 21 mei 2024

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je een prangende vraag over de regeling, wil je weten of je in aanmerking komt of loop je tegen onduidelijkheden aan? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004 of mail je vraag naar zorgvoorinnoveren@zonmw.nl.