Na alweer zeven succesvolle rondes van de regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching, is  vandaag op 22 augustus 2022 om 14.00 uur de achtste ronde geopend. Het doel van de regeling is hetzelfde gebleven: een bijdrage leveren aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van goede zorginnovaties. Kan deze regeling jouw organisatie verder helpen? Dien dan nu een aanvraag in! Deze ronde is gesloten. Indienen is niet meer mogelijk.

Met de subsidie kan een externe implementatie- en opschalingscoach worden ingehuurd. De coach adviseert over en begeleidt bij de implementatie en/of opschaling die nodig is om een innovatie verder te brengen in de zorg. In deze ronde is € 1.250.000,- beschikbaar en per aanvrager maximaal € 10.000,- inclusief eventueel btw met een maximale looptijd van zes maanden.

Wat is er veranderd ten opzichte van vorige rondes?

Sarah Slaghuis: “Het ministerie van VWS heeft recent middelen uit het coalitieakkoord gereserveerd voor ‘passende zorg als norm in de Zorgverzekeringswet (Zvw)’. Met deze extra middelen is een extra ronde Implementatie- en opschalingscoaching ontwikkeld.

Wat kan ik verwachten van de implementatie- en opschalingscoaching?

Voor wie is de implementatie- en opschalingscoaching bedoeld?

Waar kun je de implementatie- en opschalingscoach voor inzetten?

Er zijn specifieke uitdagingen waarbij een implementatie- en opschalingscoach kan helpen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende onderwerpen:

Onderaan deze pagina vind je succesverhalen van aanvragers die jou voorgingen.

Waar kan ik mijn aanvraag voor de implementatie- en opschalingscoach indienen?

De regeling is nu geopend voor aanvragen. Je aanvraag kun je indienen tot uiterlijk maandag 26 september om 14.00 uur via onderstaande knop. Je wordt dan verwezen naar de website van ZonMw. Aanvragen worden behandeld op volgorde van de datum van indienen volgens het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Mocht het budget voor de uiterste deadline bereikt zijn, dan sluit de oproep voortijdig. Alle voorwaarden voor indiening zijn terug te vinden in de subsidieoproep. Let op: Lees de subsidieoproep ook goed door, want de voorwaarden zijn veranderd t.o.v. vorige rondes. 

Deze ronde is gesloten. Indienen is niet meer mogelijk.

Waar kan ik terecht als ik vragen heb?

Heb je nu al een prangende vraag over de regeling, wil je weten of je in aanmerking komt of loop je tegen onduidelijkheden aan? Deze FAQ helpt je verder. Heb je nog steeds vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur via 070-3495004.