Technologie en andere (zorg)processen zijn altijd met elkaar verweven. Bij het aanpakken van knelpunten binnen zorgorganisaties kan technologie een cruciale rol spelen. Een technologische innovatie die steeds meer organisaties omarmen, is de medicijndispenser die ondersteuning biedt bij de medicatie-aanreiking. Hoe geef je de inzet van de medicijndispenser vorm?

Mensen die zorg nodig hebben, blijven steeds langer thuis wonen. De druk op de wijkverpleging neemt daardoor toe. Daarom zijn hulpmiddelen essentieel. Om organisaties te begeleiden in dit proces, heeft de Vliegwielcoalitie de 'Implementatietoolkit Medicijndispenser' ontwikkeld. Deze toolkit is specifiek ontworpen voor projectleiders en anderen die betrokken zijn bij de implementatie van de medicijndispenser.

Samenwerking en innovatie

Een werkgroep van toegewijde zorgprofessionals heeft zich ingezet voor het optimaliseren van de implementatieroute en het zorgpad voor medicatie-aanreiking. Het resultaat? Een toolkit die bruikbare instructies, praktische tips en voorbeeld documenten bevat.

De ervaring van een werkgroeplid

Hielkje Faber, lid van de werkgroep, is enthousiast: “De werkgroepsessies waren zeer inspirerend en hebben ons een goed beeld gegeven van de uitdagingen waar organisaties tegenaan lopen bij de implementatie van nieuwe zorgtechnologie."

Download de toolkit

De 'Implementatietoolkit Medicijndispenser' kun je nu downloaden. We nodigen iedereen uit om de toolkit te ontdekken en hun collega's hierover te informeren. Meer details en het downloaden van de toolkit vind je hier.