Je hebt een nuttige innovatie die je graag in de zorg wilt introduceren. Dat is een mooi begin maar er zijn wel voorwaarden waaraan je vernieuwing moet voldoen. In de kennisbank van Zorg voor innoveren vind je een overzicht van de wetten en regels waarmee je rekening moet houden. Handig om daar eens een kijkje te nemen!

Als zorgvernieuwer krijg je met allerlei wetten en regels te maken. Deze wetten en regels kunnen je beperken en vertellen wat je wel en niet mag en moet doen. Ze zijn nodig om ervoor te zorgen dat de implementatie van jouw zorginnovatie zo goed mogelijk verloopt. Toch kunnen juist die kaders ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

In het hoofdstuk Wet- en regelgeving van onze kennisbank hebben we de thema’s waarbij je moet stilstaan, helder op een rijtje gezet.

Bewijzen

Waar moet je aan voldoen voordat je met mijn studie mag beginnen? Voor welke innovaties is het nodig om het product te testen?

Vermarkten

Waarmee moet je rekening houden als jouw product wordt gebruikt door professionals?

Gebruiken

Hoe weet je of je product voldoet aan de geldende wet- en regelgeving?

Kansen en mogelijkheden

Welke subsidieregelingen voor innovatie in de zorg zijn er beschikbaar?

Ontwikkeling

Welke kaders gelden er voor mijn innovatie een tastbaar product of medisch hulpmiddel is of juist digitale zorg (e-health) betreft?

Relevante wetgeving

Wat zijn de huidige stelselwetten, andere wetten in de zorg en wetten buiten de zorg?

Meer informatie

Lees het hoofdstuk over Wet- en regelgeving in onze kennisbank. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.