Regionale samenwerking lijkt steeds meer dé manier om uitdagingen op het gebied van gezondheid en zorg aan te pakken. Ook in het Integraal Zorgakkoord (IZA) staat het thema hoog op de agenda. Gezondheidsvraagstukken verschillen per regio en regionale samenwerking kan een belangrijke rol spelen bij de onderlinge kennisuitwisseling. Zo kunnen zorgverleners samenwerken aan passende zorg op de juiste plek. Wil jij inspiratie opdoen over hoe je dat aanpakt? We hebben hieronder een paar interessante bronnen voor je op een rijtje gezet om je op weg te helpen. 

De Juiste Zorg op de Juiste Plek

Een handig overzicht is te vinden bij de Juiste Zorg op de Juiste Plek. Hier vind je diverse tools, publicaties en praktijkvoorbeelden over regionale samenwerking. Een paar voorbeelden zijn:

Ga voor een volledig overzicht naar de website van de Juiste Zorg op de Juiste Plek

VitaValley

VitaValley heeft een themapagina als onderdeel van het SET-up programma aan regionale samenwerking gewijd. SET-up is het ondersteuningsprogramma voor de Stimuleringsregeling E-health Thuis. Het programma biedt praktische ondersteuning aan gehonoreerde SET-projecten en helpt bij kennisuitwisseling over innovaties in de zorg.

Aan de hand van 5 vragen krijg je verschillende tips en tricks op het gebied van regionale samenwerking. Vragen die hierbij o.a. aan bod komen, zijn: 

Bekijk de antwoorden op de website van VitaValley

Zorgvisie

Zorgvisie heeft vorig jaar een blog geplaatst met de ‘vier versnellers voor effectieve samenwerking in de regio’:

Per versneller wordt er een toelichting gegeven, aangevuld met relevante voorbeelden uit de praktijk. 

Benieuwd naar deze versnellers? Bekijk de blog op Zorgvisie.nl

Meer voorbeelden? 

De komende tijd delen we nog meer tools, publicaties, en praktijkvoorbeelden op het gebied van regionale samenwerkingen. Houd onze website in de gaten en volg ons op LinkedIn!