Op donderdag 14 maart brengen we innovatie, regelgeving en implementatie experts samen om kennis en ervaring te delen over Medical Devices Regulation (MDR) en In Vitro Diagnostica Regulation (IVDR). Het doel: beter inzicht krijgen hoe we medische technologische oplossingen toepasbaar maken voor Nederlandse en Europese markten. We demonstreren de tool waarmee ondernemers kansen en risico's in kaart kunnen brengen rond MDR-regelgeving. En we willen graag jouw input! Met elkaar stellen we vier Calls-to-Collaborate op waarmee we dit jaar belangrijke doorbraken kunnen realiseren. Kom ook, zodat we met elkaar tot concrete acties kunnen komen!

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.

Wat gaan we doen?

12.00 uur – Inloop met lunch

13.00 – Welkom door Leo Jetten, Senior Programmamanager Zorg voor innoveren, en Tess Rutgers, Founder Valuetrack Sustainable Health

13.15 uur - Plenaire sessie:

360-degree stakeholder view

Tijdens deze sessie bespreken we met stakeholders in de gehele keten, van product tot toepassing, hoe je de regelgeving kunt gebruiken om de marktgang voor duurzame gezondheidsoplossingen te versnellen. Beperk risico's en ontdek kansen! En wat betekent dit voor ondernemers, zorgaanbieders en andere betrokkenen in de waardeketen?

Demonstratie MDR/IVDR runway

Het doel van deze sessie is om ingewikkelde informatie om te zetten in bruikbare kennis. We gaan in gesprek over multi-stakeholder feedback loops en laten zien welke impact beslissingen van diverse partijen hebben als het gaat om de transformatie van bestaande ecosystemen. We kunnen leren van elkaar door relevante inzichten te delen.

14.45 uur - Pauze en netwerken

15.30 uur – Inleiding breakout sessies( 4 sessies)

16.15 uur – Breakout sessies

  1. MDR/IVDR guidelines voor ondernemers: hoe kan je regelgeving strategisch en tactisch gebruiken om je marktgang te bepalen?
  2. Verder dan MDR/IVDR: grip op de impact van AI-act, Data-act en EHDS voor alle stakeholders.
  3. Best practice accelerator: van regionaal naar nationaal naar Europees.
  4. Creëren van feedback loops met stakeholders: vastleggen en uitwerken van gezamenlijke inzichten.

17.15 uur - Terugkoppeling break-out sessies en oproep tot samenwerking 2024-2025

17.45 uur - Netwerkborrel

Waar en wanneer?

Datum: donderdagmiddag 14 maart

Locatie: Fort de Batterijen in Nieuwegein

Wie zijn de sprekers?

Let op: ook experts uit andere Europese landen zullen deelnemen, dus de voertaal is Engels.

En verder de vertegenwoordigers vanuit Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Ministerie van Volksgezondheid, Notified Bodies en vele anderen.

Enthousiast? Meld je aan!

Meld je aan voor het MDR / IVDR event via onderstaande knop die je naar het inschrijfformulier op de ZonMw website brengt. Je komt dan terecht op de website van ZonMw. In dit formulier kun je aangeven aan welke breakout sessie je wilt deelnemen. Na aanmelding ontvang je een bevestiging in je mailbox. Let op: deze mail kan in je spambox terechtkomen.

We zien je graag op 14 maart!

Let op: aanmelden is niet meer mogelijk.