ArtificiĂ«le intelligentie (AI) biedt kansen voor de toekomstige kwaliteit van de zorg, maar er zijn ook uitdagingen. Zorgbestuurders spelen een belangrijke rol bij succesvolle innovatie en duurzame opschaling van AI in de zorg. De mindmap ‘Bestuurlijk agenderen van Waardevolle AI voor gezondheid’ is een handige tool om zorgbestuurders hierbij op weg te helpen. 

De mindmap is ontwikkeld vanuit het programma ‘Waardevolle AI voor gezondheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Hierbij is samengewerkt met een speciaal samengesteld actieteam dat bestaat uit zorgbestuurders, experts en patiĂ«nten/cliĂ«ntenvertegenwoordigers.
 

Wat staat er in de mindmap?

De tool geeft een overzicht van bestuurlijke aandachtspunten bij artificiële intelligentie (AI) in de gezondheidszorg. De mindmap biedt hiermee de volgende handvatten:

1.    Referentie voor eigen reflectie, verdieping en grip op het onderwerp;
2.    Agenda voor externe en interne afstemming, afspraken en samenwerking;
3.    Bouwstenen voor en strategische koers op waardevolle AI voor de zorgorganisaties/instelling.

Doorontwikkeling

Het actieteam is benieuwd naar de reactie van collega-zorgbestuurders en innovators. Wil je bijdragen aan de doorontwikkeling van de mindmap, dan kan je tot 15 december mailen naar actieteambestuurlijkegovernanceai@minvws.nl.

Lees verder

Lees meer over de mindmap op de website datavoorgezondheid.nl.