De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) staat voor goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor iedereen. Innovaties spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat iedereen ook in de toekomst toegang heeft tot goede en betaalbare zorg. Maar wat zijn de mogelijkheden voor de bekostiging van zorginnovaties? En welke ruimte is er voor innovatie in onze regelgeving? De NZa zet het voor je op een rij.

Bekostiging

De NZa heeft informatieve wegwijzers ontwikkeld die beschrijven hoe (preventieve) innovaties kunnen worden bekostigd. Je vindt een overzicht van de wegwijzers op de website van de NZa.

Deze wegwijzers bieden een duidelijk overzicht van de innovatiemogelijkheden per sector. Ook is hier de wegwijzer digitale zorg te vinden. 

Regelgeving

Daarnaast biedt de NZa ook een innovatie website. Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden waarop binnen de NZa-regelgeving geïnnoveerd kan worden. Hier staat informatie over facultatieve prestaties en de Beleidsregel Innovatie voor kleinschalige experimenten. 

Meer informatie

Neem ook een kijkje in onze kennisbank voor meer informatie over het gehele innovatieproces.