De tweede aflevering van Zorg voor innoveren - de podcast is nu te beluisteren! In deze aflevering gaan we dieper in op het thema 'passende zorg', een begrip dat de afgelopen jaren in de (digitale) gangen en overleggen van beleidsafdelingen van de NZa, het Zorginstituut Nederland en het Ministerie van VWS werd gehoord. Wat betekent dit thema voor zorgvernieuwers? Vind het antwoord in deze aflevering! Ideaal tijdens een fietstocht naar je werk of op het strand.

In deze aflevering aan het woord: Anthony Heil, beleidsmedewerker zorginnovatie bij de Nederlandse Zorgautoriteit, en Willemijn Krol, programmamanager Samen Beslissen bij Zorginstituut Nederland. Zij zijn de experts met betrekking tot het actieplan ‘Samenwerken aan passende zorg, de toekomst is nu’. Hierin werden randvoorwaarden geschetst om te komen tot een actieplan voor het behoud van goede en toegankelijke gezondheidszorg in Nederland. De nieuwe coalitie schrijft in het coalitieakkoord dat passende zorg de nieuwe norm is. Reden genoeg om hier de komende maanden bij stil te staan. Wat houdt passende zorg precies in? Wat zijn de grootste uitdagingen en wat betekent dit voor zorgvernieuwers? 

Luisteren

Luister op de fiets, in de trein of tijdens een wandeling via een van de applicaties zoals Spotify of Google Podcasts. Via onderstaande knop kun je kiezen uit jouw favoriet. Vergeet ons niet te volgen via jouw favoriete podcast-app. Veel luisterplezier!